Följ oss

Nyheter

3NIL ETC ger tre gånger avkastningen på nickelpriset

Publicerad

den

WisdomTree Nickel 3x Daily Leveraged (3NIL ETC) är utformat för att göra det möjligt för investerare att få en tre gånger "hävstångsexponering" för en totalavkastningsinvestering i nickel -ter

WisdomTree Nickel 3x Daily Leveraged (3NIL ETC) är utformat för att göra det möjligt för investerare att få en tre gånger ”hävstångsexponering” för en totalavkastningsinvestering i nickel -terminsavtal genom att spåra Bloomberg Nickel Subindex (”indexet”) och ge en säkerhetsavkastning. En daglig exponering med hävstång innebär att produkten är utformad för att återspegla tre gånger den dagliga procentuella förändringen i indexnivån.

Till exempel, om indexet skulle minska i värde med 5% på en viss dag, är produkten avsedd att minska i värde med 15% den dagen (minus avgifter och kostnader). WisdomTree Nickel 3x Daily Leveraged är en börshandlad råvara (”ETC”). Det är inte en UCITS -produkt.

Värdepapper i denna ETC är uppbyggda som skuldpapper och inte som aktier (eget kapital) och kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Betalningsförpliktelserna för swappmotparterna till emittenten skyddas av säkerheter som hålls markerade dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon.

Bloomberg Nickel Subindex Total Return

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på nickel-terminsavtalen som används i Bloomberg Commodity IndexSM som kontinuerligt rullas på ett förutbestämt rullande schema. Varje handelsdag återspeglar ETC tre gånger rörelsen för indexet i förhållande till föregående dags stängning (exklusive avgifter och kostnader). Därför kommer eventuella förluster att förstoras i jämförelse med en minskning av indexets värde. Levererade ETC är endast avsedda för investerare som förstår riskerna med att investera i en ETC med hävstångsexponering och som avser att investera på kort sikt.

Varje investering i en hävstångseffekt bör övervakas dagligen för att säkerställa överensstämmelse med din investeringsstrategi. Se avsnittet ”Riskfaktorer” i det relevanta prospektet för mer information om dessa och andra risker som är förknippade med en investering i hävstångseffekter. Du bör rådfråga en oberoende investeringsrådgivare innan du gör en investering i en hävstångseffekt för att fastställa dess lämplighet för dina förhållanden

Handla 3NIL ETC

WisdomTree Nickel 3x Daily Leveraged (3NIL ETC) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSD3NILJE00BYQY5X15
Borsa ItalianaEUR3NILJE00BYQY5X15

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *