Följ oss

Nyheter

21Shares tillkännager noteringen av världens första Terra ETP på SIX

Publicerad

den

21Shares världens största emittent av kryptovaluta-ETP, tillkännagav idag listningen av världens första Terra ETP på Terra blockchain i CHF, EUR och USD på SIX Swiss Exchange.

21Shares världens största emittent av kryptovaluta-ETP, tillkännagav idag listningen av världens första Terra ETP på Terra blockchain i CHF, EUR och USD på SIX Swiss Exchange.

Terra (ISIN: CH1145931015, Ticker: LUNA) är världens näst största ekosystem efter Ethereum, med $18,8 miljarder i totalt värde låst (TVL). TVL är nyckelmåttet för att beskriva antalet tillgångar som satsas i ett blockchain-protokoll.

21Shares Terra ETP tillhandahåller en lösning för investerare som vill få tillgång till ett alternativt ekosystem som inte är baserat på Ethereum Virtual Machine (EVM).

Terrafor Labs grundades 2018 av Daniel Shin, medgrundare av TicketMonster, en sydkoreansk e-handelsplattform, och av Do Kwon, en före detta mjukvaruingenjör från Microsoft och Apple.

Terra-ekosystemet inkluderar DeFi-infrastruktur (Decentralized Finance), applikationer för finansiella verktyg och NFT-lösningar. Den viktigaste innovationen i ekosystemet är dess DeFi-lösning Anchor. Anchor-protokollet genererar mycket attraktiva avkastningar för investerare med upplånings- och utlåningslösningar.

Den underliggande Terra blockchain-teknologin tillåter upp till 10 000 transaktioner per sekund (TPS) och med en transaktionstid på 2 sekunder. Däremot behandlar Ethereum 15-30 transaktioner med en transaktionstid på över 1 minut. Slutligen är transaktionskostnaderna mycket låga.

Hany Rashwan, VD för 21Shares sa: ”Vi har följt Terra-ekosystemet under lång tid och har varit mycket imponerade av dess utveckling och dragkraft. Vi är glada över att kunna erbjuda investerare världens första börsnoterade ETP som spårar denna innovativa produkt.

Från och med januari 2022 hanterar 21Shares mer än 2 miljarder USD i 22 kryptovaluta-ETP och 83 listor, inklusive världens enda ETPer som spårar Binance, 4 Crypto Index Baskets och två ETPer med investerarbelöningar (Tezos och Solana). Dess produkter är noterade på tio reglerade europeiska och schweiziska börser.

Handla Terra ETP

21Shares Terra ETP (Luna ETP), världens första Terra ETP, är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.