Följ oss

Nyheter

Ett enkelt sätt att få exponering mot majspriset

Publicerad

den

Ett enkelt sätt att få exponering mot majspriset

Teucrium Corn Fund (NYSEArca: CORN) ger investerare ett enkelt sätt att få exponering för priset på majsfutures på ett mäklarkonto. CORN, som ger exponering mot majspriset, kan ägas på de flesta typer av depåer. Fondens investeringsmål är att de dagliga förändringarna i fondens andelar ska återspegla de dagliga förändringarna på majsmarknaden för framtida leveranser mätt med riktmärket.

Jämförelsen är ett viktat genomsnitt av den slutgiltiga avvecklingen priser för tre terminskontrakt för majs. Dessa ”Corn Futures Contracts” handlas på Chicago Board of Trade (”CBOT”), specifikt CBOT Corn Futures Contract, som är det andra som löper ut, vägt 35%, CBOT Corn Futures som har gått ut senast Kontrakt, vägt 30%, och CBOT Corn Futures Contract löper ut i december efter utgången av tredje-toexpire-kontraktet, vägt 35%. Fonden spårar inte spotpriset på majs

CORN: Visste du?

  • Majs är en av de viktigaste jordbruksvarorna som används i hela den globala ekonomin. Majs används som foder, bränsle, stärkelse, sötningsmedel och plast.
  • Efterfrågan på majs ökar exponentiellt på grund av världens befolkningstillväxt och expansionen av den globala medelklassen.
  • Majspriserna har en historiskt låg korrelation med amerikanska aktier. Detta gör CORN till ett potentiellt attraktivt alternativ för diversifiering av portföljen.

Teucrium Corn Fund (CORN) handlas primärt på NYSEArca. Kortnamnet är CORN, och de totala förvaltningskostnaderna ligger på 2,47 procent-

Majs i din portfölj

Råvaror beter sig vanligtvis annorlunda än andra tillgångsslag och kan bidra till att öka portföljens diversifiering.

Avkastning av enskilda varor kan påverkas av flera olika faktorer.

Du kan segmentera din råvaruexponering (som du gör med andra tillgångsslag) mellan olika kategorier som: Energi, ädla metaller, jordbruk, industriella metaller etc.

CORN kan hållas som en kärnkomponent i din totala exponering för jordbruk.

Teucrium Corn Fund (NYSEArca: CORN) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Teucrium Corn Fund (NYSEArca: CORN).

Läs mer om ETFer från IG Market

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *