Följ oss

Nyheter

Cannabisfonderna rusar 65 procent på bättre branschförhållanden

Publicerad

den

Cannabisfonderna rusar 65 procent på bättre branschförhållanden

Vi har sett hur cannabisfonderna rusar under 2021 och den fundamentala bakgrunden för sektorn blir allt bättre. Cannabissektorn har varit den bäst presterande gruppen 2021 tack vare förbättrade grundläggande, positiva statliga lagstiftningsinsatser och ökad koncentration och förvärv. Alla stora cannabis-ETF:erna är bland de 25 bästa aktörerna hittills.

Jazz Pharma-GW Pharma

Jazz Pharmas förvärv av GW Pharma, till en betydande premie, visar att läkemedelsföretag erkänner värdet och framtida potential för cannabinoidbaserade läkemedel. Det är också ett annat exempel på att cannabisindustrin fortsätter att normalisera sig och utvecklas utöver den traditionella odlingen med potential långt utanför USAs gränser. För investerare är förvärvet av GW Pharma ytterligare en påminnelse om att investering i cannabis berör många vertikaler globalt, vilket kräver en mångsidig strategi utöver traditionella cannabisodlingsföretag. ”

Globala lagstiftningsutsikter

”I USA har senatens majoritetsledare Schumer bekräftat att lagstiftningen om cannabisreform kommer att vara en nyckelprioritet i den nuvarande kongressen, och att den kommer att inkludera förnuftiga skatte- och regleringsövervakningar på federal nivå tillsammans med en straffrättslig reform. Mexiko publicerade nyligen sina federala bestämmelser om medicinsk cannabis, och FN röstade för att ta bort medicinsk cannabis från sin lista över farliga narkotika.”

Stark omsättningstillväxt över hela världen

”Dessa senaste katalysatorer inträffade på bakgrund av stark global försäljningstillväxt för cannabis 2020 (den globala försäljningen 2020 förväntas uppgå till cirka 20 miljarder dollar – en ökning med cirka 35% jämfört med 2019 års försäljning på 15 miljarder dollar) och föreslår att industrin kommer att fortsätta att se stark tillväxt och fortsatt expansion hemma och globalt under överskådlig framtid.”

Outlook

”MJ ETFs diversifierade cannabisportfölj har dragit nytta av dessa senaste globala och inhemska katalysatorer (upp 90% + under de senaste tre månaderna, 40% + YTD). Cannabisfonderna är fortfarande väl positionerade för att dra nytta av det som förväntas vara en av de snabbast växande globala industrier under det kommande decenniet. ”

Tidigare har cannabisfonderna rusar mest på potential, vilket ledde till stora prissvängningar och boom / bust-cykler. Idag har vi sett legalisering och avkriminalisering av användning av marijuana växa över hela USA (fyra åtgärder godkändes endast i valet i november). Användningen av medicinsk cannabis blir också mer allmänt accepterad.

Den ökade M & A-aktiviteten är ett uppmuntrande tecken och en trend som branschen förväntar sig kommer att fortsätta framöver. Aphria-Tilray var ett äktenskap mellan två tunga vikter inom industrin, men Jazz-GW-fusionen visar att industrin är på väg mot en konsolidering till en handfull stora aktörer.

Omsättningstillväxthistorien har redan fastställts. Vi är fortfarande i början av att marijuana blir en mer vanlig industri. Även om tillväxtpotentialen är ganska hög, är det också värderingarna.

Hur investera i cannabissektorn?

Investerare kan få tillgång till cannabisindustrin genom HANetfs Medical Cannabis and Wellness ETF (CDBX). Denna ETF består av nio undersektorer i medicinsk cannabis-, hamp- och CBD-industrierna.

Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (som är noterat på LSE-, XETRA- och SIX-börserna), spårar ett reglerbaserat medicinsk cannabis- och wellness-aktieindex från Solactive. Indexet består av börsnoterade företag som bedriver laglig affärsverksamhet i nio tematiska undersektorer i medicinsk cannabis, hampa och CBD-industrier.

The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) handlas i dag på flera olika börser. Till exempel London Stock Exchange, Deutsche Boerse (Xetra) och Borsa Italiana och kan handlas i GBP, USD och EUR. Det går att handla andelar i The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza. Observera att kortnamnet Xetra är CBSX, inte CBDX.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *