Följ oss

Nyheter

ETFer och börshandlade produkter

Publicerad

den

ETFer och börshandlade produkter

Börshandlade produkter (ETP) inkluderar börshandlade fonder (ETF), börshandlade certifikat (ETN), börshandlade instrument (ETV) samt börshandlade råvaror (ETC). Tillsammans är dessa världens snabbast växande investeringsprodukter. Deras förmåga att kombinera enkelheten med aktier med diversifierad risk för fonder fortsätter att göra dem attraktiva för investerare. Vi tittar mer på ETFer och börshandlade produkter.

Under 2016 listades mer än 130 nya börshandlade fonder på NYSEArca, mer än hälften av alla de ETFer som listades globalt detta år. I och med att de handlas på NYSEArca är de tillgängliga för svenska investerare som har till exempel Nordnet eller Avanza.

NYSE Arca är är den största börsen i fråga om i ETF-volymer och listor, vilket ger oöverträffad marknadskvalitet, likviditet och genomförande från en av världens mest kända finansiella varumärken. För emittenter erbjuder NYSE end-to-end service från idéuppbyggnad, indexutveckling och beräkningstjänster till produktnotering och handel. För likviditetsleverantörer, market makers. erbjuder NYSE robust handelsplattform och förbättrade marknadsföringsprogram som stöder NYSEs position som den största källan till ETF-likviditet.

Olika typer av Börshandlade produkter

Börshandlade fonder

Exchange-Traded Funds eller ETFer, kombinerar handelsegenskaperna hos aktier med den diversifierade risken för fonder, vilket gör dem till transparanta, flexibla och kostnadseffektiva produkter.

Exchange-Traded Vehicles

ETVs ger investerare exponering för underliggande tillgångar som terminer, råvaror och valutor, utan att egentligen handla futures eller ta fysisk leverans. Detta är vad som vanligen kallas för Exchange Traded Commodities, börshandlade råvaror (ETC).

Exchange-Traded Notes

Skuldinstrument som erbjuder exponering för marknadssektorer och tillgångsklasser på ett kostnadseffektivt sätt. I dagligt tal kallas dessa ofta för Certfikat. Dessa ges ut av ett finansiellt institut, till exempel en bank. Det gör att köparen tar en motpartsrisk vid förvärv av dessa.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *