Följ oss

Nyheter

ARKX är inte den första ETFen som satsar på rymden

Publicerad

den

ARK Space Exploration & Innovation ETF har fått rubriker den här veckan. Den nya Space ETF fick en svag start ARKX är inte den första ETFen som satsar på rymden

Den helt nya ARK Space Exploration & Innovation ETF (BATS: ARKX) har fått många rubriker den här veckan. Den nya Space ETF fick en svag start och handlar mestadels platt hittills under de första dagarna på marknaden. De tre bästa innehaven av ARKX ETF är Trimble Inc (TRMB), 3D Printing Etf (BATS: PRNT) och Kratos Defense & Security Solutions, Inc KTOS 3,7%. ARKX-investerare ser sannolikt rymdreseteknologi som en spännande ny investeringsgräns, men ARKX är inte den första ETFen som satsar på rymden.

ROKT och UFO

SPDR S&P Kensho Final Frontiers ETF (ROKT) lanserades i oktober 2018. Sedan dess har fonden genererat en totalavkastning på 38,1%, vilket eftersläpar 50,4% av totalavkastningen för SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) för samma period. De tre bästa innehaven av ROKT ETF är Aerojet Rocketdyne Holdings Inc (AJRD), Maxar Technologies (MAXR) och Boeing Co (BA)

Procure Space ETF (UFO) lanserades också i april 2019. Tyvärr för UFO-investerare har fonden också underpresterat S&P 500 sedan starten. UFO ETF har genererat bara en totalavkastning på 14,5% jämfört med en totalavkastning på 42% från SPY. Fondens tre bästa innehav är SKY Perfect JSAT Holdings Inc., Eutelsat Communications SA (EUTLF) och Garmin Ltd. (GRMN).

De dåliga nyheterna för ARKX-investerare är att de andra två rymdfonderna inte har presterat särskilt väl och underpresterat mot S&P 500 som helhet. Den goda nyheten är att de tre rymd-ETF:erna tydligt har mycket olika innehav och att Cathie Woods andra ARK ETF:er utvecklats varit mycket väl de senaste åren.

Handla ARKX ETF

ARK Space Exploration & Innovation ETF (CBOE: ARKX) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Space Exploration & Innovation ETF (CBOE: ARKX)

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *