Följ oss

Nyheter

53 procent av institutionerna använder en ETP för att få exponering mot Bitcoin

Publicerad

den

53 procent av institutionerna använder en ETP för att få exponering mot Bitcoin

Forskning från ETC Group avslöjar att 53 procent av de tillfrågade institutionella investerare och förmögenhetsförvaltare i Tyskland, Storbritannien, Italien, Nederländerna, Belgien och Norden som intervjuades för studien använder en ETP som BTCE för att få exponering för bitcoin.

87% av de intervjuade professionella investerarna sa att de planerar att öka sin exponering mot bitcoin i år. Nästan 90 procent av dessa institutionella investerare tror att kursen på Bitcoin kommer att stå över 50 000 USD i slutet av 2021.

63 miljarder Euro

ETC Group, som står bakom Tyskland och Schweiz-noterade kryptovalutaspåraren BTCetc (XETRA: BTCE), frågade 66 investerare över hela Europa som förvaltar över 63 miljarder euro i tillgångar.

Nästan nio tiondelar av 90% av de tillfrågade sa att de avser att öka sitt innehav i Bitcoin i år med 80% som förväntar sig att priset ska vara över 50 000 US-dollar i slutet av 2021.

Mer än hälften av fondförvaltarna och institutionella investerare sa också att de använder börshandlade produkter (ETP) för att investera i Bitcoin, enligt rapporten.

Cirka 53% sa att de använde ETP för att få exponering för Bitcoin, vilket överstiger de som investerade direkt (21%). medan 23% använde strukturerade produkter och 17% hedgefonder.

BTCE har sett sin förvaltade volym stiga till över 700 miljoner USD sedan lanseringen i juni 2020,

Bradley Duke, BTCE: s grundare, sa att hans ETP har fördelar jämfört med andra investeringfonder som är öppna för investerare som vill få exponering för kryptovalutor.

”En produkt som BTCE handlas på stora börser och är central motpartscleared, kan hjälpa institutionella investerare att få tillgång till kryptovalutamarknaden.

Förenklar allokeringsprocessen till Bitcoin

”Investerare kringgår de tekniska utmaningarna med att köpa och lagra Bitcoin och risken för handel på oreglerade kryptobörser.

”Genom en börshandlad produkt är investerarna inte skyldiga att engagera sig i blockchain-teknik alls.”

Duke tillade att BTCE är den mest omsatta kryptobaserade ETP på Deutsche Boerse utan rabatt eller premie.

BTCE ETP spårar priset på Bitcoin och stöds 100% fysiskt, vilket ger investerare ett säkrare och transparent sätt att få exponering för Bitcoin, sa han.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.