Följ oss

Nyheter

ZPRU ETF för amerikanska värdeaktier

Publicerad

den

SPDR MSCI USA Value Weighted UCITS ETF (ZPRU ETF) investerar i aktier med fokus på amerikanska värdeaktier, så kallade value stocks. Utdelningen i fonden återinvesteras

SPDR MSCI USA Value Weighted UCITS ETF (ZPRU ETF) investerar i aktier med fokus på amerikanska värdeaktier, så kallade value stocks. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). MSCI USA Value Weighted tillåter en bred investering med låga avgifter i cirka 627 amerikanska aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). SPDR MSCI USA Value Weighted UCITS ETF har 138 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Fondens mål

Fondens investeringsmål är att spåra utvecklingen för amerikanska aktier med en högre viktning för aktier som har låga värderingsegenskaper.

Indexbeskrivning

Indexet mäter resultatet för de aktier som uppvisar relativt högre värdexponering inom MSCI USA Index samtidigt som man försöker undvika företag av dålig kvalitet, mätt med deras grundläggande redovisningsdata inklusive avkastning på eget kapital, skuld till eget kapital och vinstvariationer.

Handla ZPRU ETF

SPDR MSCI USA Value Weighted UCITS ETF (ZPRU ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURZPRU
London Stock ExchangeGBPUVAL
London Stock ExchangeUSDUSVL
SIX Swiss ExchangeCHFUVAL
XETRAEURZPRU

Största innehav

VärdepapperVikt %
Apple Inc.6,03%
Intel Corporation4,39%
General Motors Company3,93%
AT&T Inc.3,91%
Comcast Corporation Class A3,57%
Cisco Systems Inc.3,14%
Pfizer Inc.2,29%
Citigroup Inc.2,25%
International Business Machines Corporation2,17%
Capital One Financial Corporation2,10%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.