Följ oss

Nyheter

ZPRD ETF erbjuder exponering mot den brittiska aktiemarknaden

Publicerad

den

SPDR® FTSE UK All Share UCITS ETF (Dist) (ZPRD ETF) är en europeisk börshandlad fond som erbjuder exponering mot den brittiska aktiemarknaden. Denna ETF handlas även under kortnamnet FTAD på vissa börser.

SPDR® FTSE UK All Share UCITS ETF (Dist) (ZPRD ETF) är en europeisk börshandlad fond som erbjuder exponering mot den brittiska aktiemarknaden. Denna ETF handlas även under kortnamnet FTAD på vissa börser.

Till skillnad från SPDR FTSE UK All Share UCITS ETF (Acc) (SPYF ETF) är SPDR® FTSE UK All Share UCITS ETF (Dist) en utdelande ETF.

Fondens mål

Fondens mål är att följa utvecklingen på den breda brittiska aktiemarknaden.

Investeringsstrategi

FTSE All-Share-indexet spårar alla företag i Storbritannien som är upptagna till huvudmarknaden i London Stock Exchange.

Utdelningen i fonden delas ut till investerarna halvårsvis. FTSE All-Share möjliggör en bred investering med låga avgifter i cirka 601 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). SPDR FTSE UK All Share UCITS ETF är en stor ETF med 811 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Indexbeskrivning

FTSE-indexet för alla aktier är ett viktat index för börsvärde som representerar aktieutvecklingen för alla kvalificerade företag som är noterade på Londonbörsens huvudmarknad, som klarar screening för storlek och likviditet, i enlighet med indexmetoden. FTSE All-Share Index täcker de kombinerade universum av FTSE 100, FTSE 250 och FTSE Small Cap Index och täcker cirka 98% av marknadsvärdet på den brittiska marknaden.

Handla ZPRD ETF

SPDR® FTSE UK All Share UCITS ETF (Dist) (ZPRD ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPFTAD
SIX Swiss ExchangeCHFFTAD
XETRAGBPZPRD

Största innehav

VärdepapperVikt
Unilever PLC4.59%
AstraZeneca PLC4.57%
HSBC Holdings Plc3.72%
Diageo plc3.33%
GlaxoSmithKline plc2.92%
British American Tobacco p.l.c.2.70%
BP p.l.c.2.67%
Rio Tinto plc2.66%
Royal Dutch Shell Plc Class A2.49%
Royal Dutch Shell Plc Class B2.19%

Innehav kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *