Följ oss

Nyheter

ZPDJ ETF en europeisk fond för den som vill ha exponering mot japanska aktier

Publicerad

den

SPDR MSCI Japan UCITS ETF (ZPDJ ETF) är en europeisk börshandlad fond för den som vill ha exponering mot japanska aktier. ZPDJ har ISIN IE00BZ0G8B96

SPDR MSCI Japan UCITS ETF (ZPDJ ETF) är en europeisk börshandlad fond för den som vill ha exponering mot japanska aktier. ZPDJ har ISIN IE00BZ0G8B96, Denna ETF handlas även under kortnamnet JPJY på några börser.

Fondens mål är att följa utvecklingen på den japanska aktiemarknaden. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). MSCI Japan tillåter en bred investering med låga avgifter i cirka 272 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,12% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (provtagningsteknik). SPDR MSCI Japan UCITS ETF har 147 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Indexbeskrivning

MSCI Japan Index är utformat för att mäta prestanda för de stora och medelstora segmenten på den japanska marknaden. Indexet täcker cirka 85% av det fritt float justerade marknadsvärdet i Japan.

Handla ZPDJ ETF

SPDR MSCI Japan UCITS ETF (ZPDJ ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaExchange Ticker
Deutsche Börse (Primary)EURZPDJ
London Stock ExchangeGBPJPJP
Euronext ParisJPYJPJY

Största innehav

VärdepapperVikt
Toyota Motor Corp.4,78%
Sony Group Corporation3,03%
Keyence Corporation2,52%
SoftBank Group Corp.2,25%
Recruit Holdings Co. Ltd.1,71%
Mitsubishi UFJ Financial Group Inc.1,69%
Tokyo Electron Ltd.1,68%
Nintendo Co. Ltd.1,67%
Shin-Etsu Chemical Co Ltd1,56%
HitachiLtd.1,36%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *