Följ oss

Nyheter

ZPD3 ETF en fond för globala högutdelare

Publicerad

den

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) (ZPD3 ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i globala högutdelande företag med ESG-fokus.

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) (ZPD3 ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i globala högutdelande företag med ESG-fokus. Denna ETF har ISIN IE00BYTH5S21. SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) är en en utdelande ETF som varje kvartal vidaredistribuerar den erhållna utdelningen till fondens andelsägare.

Den totala utgiftskvoten uppgår till 0,45% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) är en mycket liten ETF med 2 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETF är yngre än 1 år och har sitt säte i Irland.

ZPD3 handlas även under kortnamnet GEDV på vissa börser i Europa.

Investeringsstrategi

Indexet mäter den avkastningsviktade prestandan på 100 av de högsta utdelningsavkastande S&P DJI ESG Score-screenade företagen inom S&P Global BMI som uppfyller specifika ESG och grundläggande kriterier och har följt en policy för hanterad utdelning för att öka eller bibehålla utdelningen under minst tio år i rad.

Handla ZPD3 ETF

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) (ZPD3 ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i globala högutdelande företag med ESG-fokus.

Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Deutsche Börse (Primary)EURZPD3
Euronext AmsterdamEURGEDV
London Stock ExchangeUSDGEDV

Största innehav

VärdepapperVikt %
Exxon Mobil Corporation3,27%
Brandywine Realty Trust2,34%
AT&T Inc.2,08%
South Jersey Industries Inc.1,83%
International Business Machines Corporation1,79%
China Overseas Land & Investment Limited1,77%
Enagas SA1,75%
GlaxoSmithKline plc1,71%
Highwoods Properties Inc.1,69%
Arca Continental SAB de CV1,68%

Innehav kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *