Följ oss

Nyheter

XU8Z ETF hållbara investeringar i Japan

Publicerad

den

HSBC Japan Sustainable Equity UCITS ETF USD (XU8Z ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för FTSE Japan ESG Low Carbon Select Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC Japan Sustainable Equity UCITS ETF USD (XU8Z ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för FTSE Japan ESG Low Carbon Select Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet strävar efter att uppnå en minskning av koldioxidutsläppen och exponeringen av fossila bränslereserver, och en förbättring av FTSE Russells ESG-betyg. Indexet uppnår detta genom att ta bort företag baserat på hållbarhetsexklusiva kriterier. Indexet tillämpar även United Nations Global Compacts uteslutningskriterier. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i företagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet. Fonden kan få exponering genom att använda andra investeringar som depåbevis, derivat eller fonder.

Fonden kan investera upp till 35 % i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % i fonder och upp till 10 % i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad.

Beskrivning av HSBC Japan Sustainable Equity UCITS ETF USD

HSBC Japan Sustainable Equity UCITS ETF USD investerar i aktier med inriktning Social/Environmental, Japan. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). FTSE Japan ESG Low Carbon Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 443 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,18 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC Japan Sustainable Equity UCITS ETF USD har tillgångar på 96 miljoner GBP under förvaltning. XU8Z ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Handla XU8Z ETF

HSBC Japan Sustainable Equity UCITS ETF USD (XU8Z ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
SIX Swiss ExchangeUSDHSJD
Borsa ItalianaEURHSJD
Euronext ParisEURHSJD
London Stock ExchangeGBPHSJP
London Stock ExchangeUSDHSJD
XETRAEURXU8Z

Största innehav

VärdepapperVikt %
Toyota Motor Corp8.54
Sony Group Corp6.33
Recruit Holdings Co Ltd4.65
SoftBank Group Corp3.02
Sumitomo Mitsui Financial Grou2.70
Fast Retailing Co Ltd2.60
Tokyo Electron Ltd2.50
Daiichi Sankyo Co Ltd2.32
KDDI Corp2.25
Daikin Industries Ltd1.91

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.