Följ oss

Nyheter

XACT noterar nya ETFer

Publicerad

den

XACT noterar nya ETFer

De nya ETF:erna som noterades igår (29 sept) var XACT Norden 120, som följer NASDAQ OMX index baserat på de 120 största och mest omsatta nordiska bolagen, samt sju sektor-ETF:er som följer de största noterade  nordiska bolagen inom sektorerna bank- och försäkring, basindustri, bygg- och fastighet, energi, konsumentvaror, läkemedel och verkstad. Samtliga nya ETFer har en förvaltningsavgift på 0,4%. XACT noterar nya ETFer

Ticker och namn är:

XACT Norden 120 (ticker XACT Norden 120)

XACT Bank (XACT Bank)

XACT Basindustri (XACT Basindustri)    

XACT Bygg & Fastighet (XACT ByggFast)

XACT Energi (XACT Energi)

XACT Konsumentvaror (XACT Konsument)   

XACT Läkemedel (XACT Lakemedel)

XACT Verkstad (XACT Verkstad)

Rekordnotering av åtta nya nordiska ETF:er från XACT

XACT noterar nya ETFer, närmare bestämt åtta nya börshandlade fonder, den mest omfattande noteringen hittills av ETF:er med nordisk inriktning.

De nya ETF:erna består av XACT Norden 120, som följer NASDAQ OMX index baserat på de 120 största och mest omsatta nordiska bolagen, samt sju sektor-ETF:er som följer de största noterade nordiska bolagen inom sektorerna bank- och försäkring, basindustri, bygg- och fastighet, energi, konsumentvaror, läkemedel och verkstad.

– Med vår nya breda notering möter vi nu en ökad efterfrågan på ETF:er med exponering mot nordiska bolag, säger Henrik Norén, vd XACT Fonder, idag världens största leverantör av ETF:er med nordisk inriktning.

ETF:er är en av de snabbast växande investeringsformerna i världen. XACTs nya ETF:er skapar helt nya möjligheter för investerare med fokus på den nordiska marknaden. Med hjälp av de nya sektor-ETF:erna blir det möjligt att skapa en portfölj anpassad till marknadstron inom de viktigaste sektorerna inom de nordiska ekonomierna.

Baseras på Nasdaq OMX:s nordiska sektorindex

XACT:s ETF:er baseras på NASDAQ OMX:s nordiska sektorindex med de största nordiska bolagen inom de valda sektorerna. Det innebär att investerare istället för att placera i ett enskilt bolag kan sprida riskerna med en aktiekorg som handlas på samma sätt som en vanlig aktie på börsen. Låga förvaltningsavgifter har sedan länge etablerat ETF:er till ett av de mest använda verktygen för professionella placerare med ett långsiktigt strategiskt ägande.

– De här ETF:erna riktar sig mot alla typer av investerare och är attraktiva för småsparare som nu enkelt och kostnadseffektivt kan få en sektorexponering med diversifierad risk, säger Jenny Rosberg, vice vd på Nasdaq OMX Nordic.
Fonderna har sitt säte i Luxemburg.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.