Följ oss

Nyheter

WTI2 ETF en satsning på artificiell intelligens

Publicerad

den

WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF - USD Acc (WTI2 ETF) strävar efter att spåra pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för NASDAQ CTA Artificial Intelligence Index ("indexet"). Läs mer om indexet som WTAI är utformat för att spåra.

WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF – USD Acc (WTI2 ETF) strävar efter att spåra pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för NASDAQ CTA Artificial Intelligence Index (”indexet”). Läs mer om indexet som WTAI är utformat för att spåra.

Observera att indexmetoden har ändrats vilket kommer att påverka sammansättningen av de underliggande beståndsdelarna i indexet från och med nästa ombalanseringsdatum.

Beskrivning av WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF USD Acc

WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF USD Acc investerar i aktier med fokus Technology, World. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF USD Acc har 328 miljoner GBP under förvaltning. WTI2 ETF är äldre än 1 år och har hemvist i Irland.

Varför investera?

• AI är en revolutionerande teknik med potential att väsentligt förändra industrier, tjänster, arbetskraft och konsumtion
• Fonden erbjuder tillgång till AI -utrymmet genom direktinvesteringar i offentligt noterade företag globalt, som utnyttjar AI genom att förbättra, möjliggöra eller engagera tekniken

• Fokuserad exponering mot företag som drar nytta av tillväxten i antagandet av AI -teknik och som uppfyller WisdomTrees ESG -kriterier (miljö, social och styrning)

• Forskningen för val av företag i indexet och därefter fonden bedrivs av experter inom AI -värdekedjan och teknikmarknaden, vilket säkerställer att portföljen förblir fokuserad och relevant

• ETFen är fysiskt uppbackad och UCITS -kompatibel

Risker

• Även om indexet skapades för att välja företag med en relativt högre exponering för AI, finns det ingen garanti för att detta mål kommer att uppnås

• En investering i aktier kan uppleva stor volatilitet och bör betraktas som en långsiktig investering

• Företag med högre tillväxt som de som spelar en roll i megatrender tenderar att handla till högre värderingar. Investeraren bör överväga risken med högre värderingar som en del av alla investeringsbeslut

• Investeringsrisken kan koncentreras till specifika sektorer, länder, företag eller valutor

Handla WTI2 ETF

WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF – USD Acc (WTI2 ETF)

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURWTAI
London Stock ExchangeGBXINTL
London Stock ExchangeUSDWTAI
SIX Swiss ExchangeUSDWTAI
XETRAEURWTI2

Största innehav

VärdepapperVikt %
NICE SYSTEMS ADR REP 1 ORD4.26% 
SYNOPSYS ORD4.13% 
TRIMBLE INC ORD4.05% 
CIENA ORD3.92% 
FARADAY TECH ORD3.88% 
SERVICENOW ORD3.87% 
CADENCE DESIGN SYSTEMS ORD3.68% 
BLACKBERRY LTD3.55% 
CERENCE INC ORD3.40% 
PEGASYSTEMS ORD3.39% 

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Techfond om fem år av framgång och framtidsprognoser

Publicerad

den

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för sin Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Ginsberg lyfte fram de imponerande användningsfrekvenserna för dessa underteman, med hänvisning till tillväxten av elfordon, datormoln och cybersäkerhet. Han betonade konvergensen av dessa teknologier, vilket skapar nya möjligheter och marknadsdynamik. Ginsberg diskuterade också effekterna av pandemin, som accelererade trender som distansarbete, molnberäkning och cybersäkerhet.

När det gäller resultat har Tech Megatrend Fund uppnått en avkastning på 45 % sedan starten, med anmärkningsvärda uppgångar de senaste åren trots vissa inflationsrelaterade utmaningar. Ginsberg uttryckte optimism för framtiden, med hänvisning till pågående framsteg inom AI och robotik, särskilt i Asien. När det gäller fusioner och förvärv förutsåg Ginsberg en ökning av teknikrelaterade megaaffärer, särskilt inom molnberäkning, cybersäkerhet och AI. Han betonade att dessa affärer nu är globala i omfattning, med företag som söker möjligheter över hela världen.

Tech Megatrend Fund har upplevt stark tillväxt under sin femåriga resa, driven av olika tekniska underteman och globala trender. Anthony Ginsberg är fortfarande optimistisk om fondens framtidsutsikter och lyfter fram den transformativa potentialen hos framväxande teknologier.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptomingel hos Virtune på Kungsgatan 26

Publicerad

den

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Virtune bjuder in till en kryptomingelkväll på vårt kontor på Kungsgatan 26! Kvällen är den perfekta möjligheten att nätverka med likasinnade entusiaster, diskutera de senaste trenderna, utforska den spännande kryptomarknaden samt att få höra mer om Virtune och företagets produkter.

Denna kvällar är avsedd för den som vill lära sig mer om kryptoregleringar, blockkedjeteknik, decentraliserad finans och mycket mer.

Hoppas vi ses där!

Vänliga hälsningar,

Virtune-teamet

Tid: Torsdagen den 10 oktober, klockan 18,00 till 22,00

Plats: Kungsgatan 26, 2 trappor, 111 35 Stockholm

Fortsätt läsa

Nyheter

EL41 ETF investerar i amerikanska mid cap företag

Publicerad

den

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) investerar i aktier med fokus Mid Cap, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) investerar i aktier med fokus Mid Cap, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka MSCI USA MC UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 33 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka MSCI USA MC UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel offentlig fond som följer utvecklingen för MSCI USA Mid Cap-index (prisindex). Indexet representerar mid cap-segmentet på amerikanska aktiemarknader.

Investeringsstrategi

Deka MSCI USA MC UCITS ETF försöker följa MSCI USA Mid Cap-index. MSCI USA Mid Cap-index följer amerikanska medelstora aktier.

Handla EL41 ETF

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

Fortsätt läsa

Populära