Nyheter

WisdomTree utökar sortimentet med US Quality Growth UCITS ETF (QGRW)

Publicerad

den

WisdomTree har igår lanserat WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF (QGRW). QGRW strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree US Quality Growth UCITS Index (”Indexet”) och har en total kostnadskvot (TER) på 0,33 %. QGRW, som idag är noterat på Börse Xetra och Borsa Italiana, kommer att noteras på Londonbörsen den 24 april 2024.

Det proprietära indexet är utformat för att spåra resultatet för amerikanska storbolag med stark kvalitet (t.ex. hög lönsamhet) och tillväxtegenskaper som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning).

WisdomTrees tillvägagångssätt syftar till att ge högre uppåtdeltagande på tjurmarknader och generera positiv överavkastning över en hel marknadscykel. Tillväxtfaktorn syftar till att fånga företag som upplever tillväxt i försäljning, realiserade intäkter och förväntade intäkter, ofta inklusive disruptiva företag och tekniska jättar, vilket möjliggör större deltagande uppåt. Kvalitetsfaktorn ger stabilitet till en portfölj och hjälper till att filtrera bort de mest olönsamma, mycket spekulativa och lågkvalitativa namnen. Denna kombination positionerar WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF som en strategisk, långsiktig aktielösning för investerare som letar efter genomtänkt exponering mot tillväxtsegmentet på den amerikanska aktiemarknaden utan att offra kvaliteten på sin portfölj.

Pierre Debru, chef för Quantitative Research & Multi Asset Solutions, WisdomTree, sa: ”Tillväxt tenderar att fånga störande och växande företag, vilket leder till högre allokering till tekniska jättar, men historisk avkastning tyder på att investeringar i tillväxtaktier utan filter kan vara en förlora spel på lång sikt. Att tillämpa en kvalitetsskärm på tillväxtaktier kan hjälpa till att säkerställa att portföljbolagen är sunda och kan leverera resultat över tid. Tillväxtaktier av hög kvalitet har historiskt sett varit bättre på att hjälpa investerare att klara avdrag än en ren tillväxtallokering utan att offra förmågan att delta i marknadsåterhämtning. Den nya ETF:n är ett alternativ till tillväxtstrategier som Nasdaq 100, eftersom den tar ett mer holistiskt tillvägagångssätt för portföljkonstruktion istället för att enbart fokusera på marknadsvärde för beståndsdelar eller deras börsnotering.”

Europeiska investerare kan nu få tillgång till QGRW, som redan är en tillgänglig strategi i USA, som initialt lanserades 2022. WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF kommer att ansluta sig till WisdomTrees sortiment av 360 miljoner USD av Quality Growth ETFer.

Genom WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF kan investerare fortsätta att dra nytta av WisdomTrees stilkonsekventa, transparenta och systematiska investeringsprocess med rötter i akademiskt driven forskning.

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade: ”Sedan WisdomTree grundades har vi fokuserat på att lansera differentierade och mervärdesinvesteringslösningar för våra kunder. Kärnan i vår aktiefilosofi är tron att kvalitetsaktier bör vara hörnstenen i varje aktieportfölj. De är avgörande för att bygga motståndskraftiga portföljer som kan hjälpa investerare att bygga upp välstånd på lång sikt och navigera i de oundvikliga stormarna. Vi vet att investerare positionerar portföljer för att dra nytta av de kommande räntesänkningarna i USA, vilket förväntas bli en positiv katalysator för tillväxtorienterade amerikanska aktier. Men som vi har sett de senaste åren utlovas ingenting på finansmarknaderna. Så, genom att fokusera på kvalitet snarare än börsvärde, kan investerare dra nytta av ett mer robust tillvägagångssätt än marknadsvärdevägda tillväxtfonder, utan att offra avkastningen på uppåtgående marknader.”

ETF information

NamnAvgiftBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF – USD Acc0.33%London Stock ExchangeUSDQGRWIE000YGEAK03
WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF – USD Acc0.33%London Stock ExchangeGBxQGRPIE000YGEAK03
WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF – USD Acc0.33%Borsa ItalianaEURQGRWIE000YGEAK03
WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF – USD Acc0.33%Börse XetraEURQGRWIE000YGEAK03

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version