Följ oss

Nyheter

WisdomTree listar Bitcoin och Eter-ETP:er på Euronext

Publicerad

den

WisdomTree, en börshandlad fond ("ETF") och börshandlad produkt ("ETP") sponsor, har meddelat sin fysiskt stödda bitcoin och eter-ETP:er har noterats på Euronext-börser

WisdomTree, en börshandlad fond (”ETF”) och börshandlad produkt (”ETP”) sponsor, har meddelat sin fysiskt stödda bitcoin och eter-ETP:er har noterats på Euronext börser i Paris och Amsterdam. WisdomTree Bitcoin (BTCW) och WisdomTree Ethereum (ETHW) har vardera en total utgiftskvot på 0,95% och är redan noterade på Tysklands Börse Xetra och SIX, den schweiziska börsen.

Listorna över BTCW och ETHW på Euronext-börserna följer en rad nya utvecklingar över WisdomTrees plattform för digitala tillgångar. I april lanserades ETHW på Börse Xetra och SIX. Även i april noterade BTCW på Börse Xetra. WisdomTree erbjuder Europas lägsta priser fysiskt stödda bitcoin- och eter-ETP:er.

Jason Guthrie, chef för digitala tillgångar, Europa, WisdomTree, sade: ”Notering på Euronext öppnar fler åtkomstpunkter för investerare att enkelt fördela och handla, både BTCW och ETHW, Bitcoin och Eter-ETP:er på Euronext. Sedan vi lanserade vår digitala tillgångsplattform 2019 har vi sett en hel del utveckling i rymden. Denna milstolpe representerar den växande acceptansen av kryptovalutor, det växande europeiska regleringslandskapet och den senaste signalen att digitala tillgångar är här för att stanna.

En villighet från tillsynsmyndigheter och börser att lista kryptovaluta ETP: er ger ytterligare trovärdighet till denna växande och populära tillgångsklass. Denna utveckling kommer att driva på institutionella investerare, som handlar via Euronext, som har väntat på ytterligare tecken på acceptans innan de gör sina första tilldelningar till digitala tillgångar. ”

Ger exponering mot de mest likvida och populära kryptovalutorna,

BTCW och ETHW ger investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering för de mest likvida och populära kryptovalutorna, bitcoin och eter. ETP:erna tillåter investerare att komma åt bitcoin och eter utan att behöva hålla kryptovalutorna direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockchain eller digital valutainfrastruktur på något sätt. Investerare får också tillgång till lagringslösningar av institutionell kvalitet utan att själva behöva sätta upp det hos en vårdnadshavare.

För att säkerställa högsta säkerhetsnivå utnyttjar WisdomTree reglerade, digitala valutavärden, Coinbase och Swissquote, som har mycket säkra kylförvaringsanläggningar.

Alexis Marinof, chef för Europa, WisdomTree, tillade: ”Vårt åtagande att stödja investerare på deras resa till digitala tillgångar förstärks med listorna över BTCW och ETHW , Bitcoin och Eter-ETP:er på Euronext. Vi har byggt en förstklassig digital tillgångsplattform som består av de mest investerarvänliga bitcoin- och eter-ETP: erna. Vårt arv ger en nivå av komfort och expertis som investerare inte kan få från andra fysiskt stödda ETP-leverantörer av kryptovaluta. Detta översätts till en marknadsledande produkt från prispunkt till oöverträffad produktstruktur. ”

WisdomTrees sortiment för digitala tillgångar har över 235 miljoner dollar i tillgångar som förvaltas.

Jonathan Steinberg, VD, WisdomTree, avslutade: ”Vi vet att digitala tillgångar och blockchain är de bästa för våra kunder och vi vill hjälpa dem att förstå och navigera i rymden. Tillgänglighet har varit en utmaning för många investerare, men eftersom ett annat viktigt utbyte underlättar tillgången fortsätter möjligheterna att öppnas för investerare och hinder för antagande minskar. ”

WisdomTrees digitala tillgångar ETP (BTCW och ETHW) passas i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Spanien och Sverige.

Produktinformation

WisdomTrees ETFer är även listade på Xetra i Tyskland, vilket betyder att att det går att handla andelar i dessa ETP:er genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Listing NameTERExchangeTrading CcyExchange CodeISIN
WisdomTree Bitcoin0.95%Euronext AmsterdamUSDBTCWGB00BJYDH287
WisdomTree Bitcoin0.95%Euronext ParisEURWBTCGB00BJYDH287
WisdomTree Ethereum0.95%Euronext AmsterdamUSDETHWGB00BJYDH394
WisdomTree Ethereum0.95%Euronext ParisEURWETHGB00BJYDH394

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära