Följ oss

Nyheter

Bitcoin ETP tar vägen över Schweiz till Storbritannien

Publicerad

den

Från början av juni kommer investerare att kunna använda en börs i Storbritannien för att handla sina börshandlade produkter också när deras Bitcoin ETP tar vägen över Schweiz till Storbritannien.

London förbereder sig för sitt första börsnoterade värdepapper som spårar priset på bitcoin, med en lansering som använder kryptovänliga schweiziska marknadsregler för att simma mot en flod av regleringsskepsis om digitala tillgångar. En brittisk leverantör av kryptovalutarelaterade instrument är nu redo att expandera till Euronext i Paris och Amsterdam den här veckan. Från början av juni kommer investerare att kunna använda en börs i Storbritannien för att handla sina börshandlade produkter också när deras Bitcoin ETP tar vägen över Schweiz till Storbritannien.

Företaget säger att när det utforskade möjligheterna att gå till London Stock Exchange, var det som att slå huvudet i en reglerande tegelvägg. LCH, LSE:s clearinghus, accepterar inte kryptoprodukter. Istället vände sig företaget till en annan reglerad brittisk marknad, Aquis Exchange. Den brittiska notering är möjlig eftersom värdepappret också är listat i Schweiz, och Aquis kommer att skicka den för att clearas där också. Många kryptovalutaförvaltare ser till Schweiz, som har utvecklat regler i ett försök att bli ett världscenter för digitala valutor. Cryptocurrency exchange är lagligt i landet om de säkrar en licens och uppfyller regler som bekämpar ekonomiskt brott.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.