Följ oss

Nyheter

WisdomTree lanserar ett par innovativa ETPer för tematiska metaller

Publicerad

den

WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden ("ETF") och den börshandlade produkten ("ETP"), har utökat sitt ETP-sortiment för råvaror med lanseringen av ett par innovativa ETPer för tematiska metaller som ger exponering mot energi övergångs- och batteriteman.

WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”), har utökat sitt ETP-sortiment för råvaror med lanseringen av ett par innovativa ETPer för tematiska metaller som ger exponering mot energi övergångs- och batteriteman.

WisdomTree Energy Transition Metals ETC (NRGT) och WisdomTree Battery Metals ETC (WATT) spårar idag innovativa proprietära index och har en förvaltningskostnadskvot på 0,45 %. Innan avgifter och utgifter, försöker NRGT att spåra prestanda för WisdomTree Energy Transition Metals Commodity Index TR, medan WATT försöker spåra prestanda för WisdomTree Battery Metals Commodity Index TR.

WisdomTree utökar sitt partnerskap med Wood Mackenzie, ett ledande forsknings- och konsultföretag för energiomställning, och har utvecklat indexstrategierna med innehav och viktning av de två korgarna utformade för att fånga efterfrågan och tillväxten av specifika metaller som är involverade i energiomställningsteknologier under 2- examensscenario. Wood Mackenzies marknadsinformation har redan utnyttjats av WisdomTree för att informera indexstrategiramen för dess flerfaldigt prisbelönta ETF för batterilösningar, W1TA som fångar batteriets värdekedja.

WisdomTree Energy Transition Metals ETC ger investerare tillgång till nyckelmetallerna som är involverade i energiomställningens megatrender, inklusive elfordon, transmission, laddning, energilagring, sol-, vind- och vätekraftproduktion. Indexet består för närvarande av koppar, nickel, aluminium, silver, zink, tenn, platina och guld.

WisdomTree Battery Metals ETC ger investerare tillgång till nyckelmetallerna som är involverade i batteritemat, en undergrupp av energiomvandlingens megatrender, inklusive elfordon, laddning och energilagring. Indexet består för närvarande av nickel, aluminium, koppar och zink.

Indexen rekonstitueras på årsbasis i januari och med en kvartalsvis granskningsprocess för att bedöma om ytterligare råvarumetaller, såsom kobolt och litium, kan tillsättas beroende på inklusionskriterierna såsom likviditet.

Produktinformation

NamnMERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Battery Metals0.45%LSEUSDWATTXS2425842106
WisdomTree Battery Metals0.45%LSEGBxAMPSXS2425842106
WisdomTree Battery Metals0.45%Borsa ItalianaEURWATTXS2425842106
WisdomTree Battery Metals0.45%XetraEURWATTXS2425842106
WisdomTree Energy Transition Metals0.45%LSEUSDWENTXS2425848053
WisdomTree Energy Transition Metals0.45%LSEGBxNRGTXS2425848053
WisdomTree Energy Transition Metals0.45%Borsa ItalianaEURWENTXS2425848053
WisdomTree Energy Transition Metals0.45%XetraEURNRGTXS2425848053

Handla dessa ETPer

Dessa ETPer på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.