Nyheter

WisdomTree lägger till Polygon och Avalanche till kryptokorg efter ombalansering

Publicerad

den

WisdomTree har lagt till Polygon och Avalanche till två cryptocurrency-basket ETPer efter den kvartalsvisa ombalanseringen av deras respektive index. Polygon och Avalanche införlivades i WisdomTree Crypto Market (WBLC) och WisdomTree Crypto Altcoins (ALTC) den 19 augusti.

Polygon är kryptovalutan hemmahörande i polygonnätverket, ett eterkopplat blockkedjeprojekt som används för att göra snabbare transaktioner över polygon- och eternätverken. Projektet har ett marknadsvärde på 6,2 miljarder dollar, vilket gör det till den fjortonde största krypton, enligt data från CoinMarketCap.

Precis bakom polygonen med ett liknande börsvärde är avalanche, en kryptovaluta som används på Avalancheplattformen. Avalanche är en öppen källkodsplattform för att lansera decentraliserade applikationer (Dapps).

Alexis Marinof, Europachef på WisdomTree, sa: ”Innan mynt tas med i våra index granskas mynten av en kommitté och måste uppfylla ett antal kriterier inklusive tillräcklig likviditet, praktisk användning och kritisk massa.

”Våra kryptokorgar är utformade för att ge investerare exponering för ett utvecklande kryptotillgångslandskap.”

WBLC är en friflytande marknadsvärdevägd ETP som ger bred exponering mot en diversifierad korg av kryptor som representerar 65 % av kryptoindustrins totala marknadsvärde. WBLC har en total kostnadskvot (TER) på 1,45 %.

WBLC erbjuder för närvarande exponering mot bitcoin, ethereum, cardano, bitcoin cash, litecoin, polkadot, solana och nu polygon och Avalanche. WBLC har en total kostnadskvot (TER) på 1,45 %.

ALTC lägger tonvikt på att ge större exponering mot stora mynt som bitcoin och ethereum och är designat för investerare som redan har exponering för stora mynt och vill diversifiera sina portföljer utan att ändra sina befintliga innehav.

Enskilda beståndsdelar är begränsade till en maxvikt på 50 % och en minsta allokering på 2,5 % per kryptotillgång. ALTC har en TER på 1,45 %.

Både WBLC och ALTC är noterade på Deutsche Boerse, Euronext Amsterdam, Euronext Paris och SIX Swiss Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i dessa ETFer genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Inkluderandet av polygon och Avalanche bidrar till WisdomTrees växande lista över kryptovalutor som investerare kan få exponering för genom ETP.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version