Följ oss

Nyheter

WCO2 ETC för den som vill ha exponering mot utsläppsrätter

Publicerad

den

WisdomTree Carbon (WCO2 ETC) är utformad för att göra det möjligt för investerare att få en exponering mot en total avkastningsinvestering i EU:s koldioxidutsläppsrätter (EUA) genom att spåra Solactive Carbon Emission Allowances Rolling Futures Index ("Indexet").

WisdomTree Carbon (WCO2 ETC) är utformad för att göra det möjligt för investerare att få en exponering mot en total avkastningsinvestering i EU:s koldioxidutsläppsrätter (EUA) genom att spåra Solactive Carbon Emission Allowances Rolling Futures Index (”Indexet”).

WisdomTree Carbon är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Swapmotparternas betalningsförpliktelser gentemot Emittenten skyddas av innehavda säkerheter som marknadsvärderas dagligen. Säkerheten hålls på separata konton hos The Bank of New York Mellon.

Index Beskrivning

Solactive Carbon Emission Allowances Rolling Futures Total Return Index är utformat för att återspegla rörelsen i priset på ICE EUA (European Union Carbon Emission Allowances) terminskontrakt. Indexet mäter den totala avkastningen baserat på terminsprisutvecklingen, rullavkastningen och avkastningen av kontanta säkerheter som Euro Short-term Rate (ESTR).

Handla WCO2 ETC

WisdomTree Carbon (WCO2 ETC) är en europeisk börshandlad ravara. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBPCARPJE00BP2PWW32
LSEUSDCARBJE00BP2PWW32
Borsa ItalianaEURCARBJE00BP2PWW32
XetraEURWCO2JE00BP2PWW32

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.