Nyheter

WCCA ETP köper koldioxidutsläppsterminskontrakt

Publicerad

den

WisdomTree California Carbon ETP (WCCA ETP) är ett fullt säkrat, UCITS-berättigad börshandlad råvara (ETC) utformade för att ge investerare en total avkastningsexponering mot koldioxidutsläppstermins kontrakt. Denna ETC syftar till att replikera Solactive California Carbon Rolling Futures totalavkastning Index (SOLCCATR) genom att spåra Solactive California Carbon Rolling Futures överavkastning Index och tillhandahåller ränteintäkterna justerade för att återspegla avgifter och kostnader förknippade med produkten.

Till exempel om Solactive California Carbon Rolling Futures Total Return Index stiger med 1 % under en dag, då stiger ETC med 1 %, exklusive avgifter. Men om Solactive Kalifornien Carbon Rolling Futures Total Return Index faller med 1 % under en dag, sedan kommer ETC att falla med 1 %, exklusive avgifter.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,49 % p.a. ETN replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med hjälp av en swap. WisdomTree California Carbon ETP är ett mycket litet ETN med tillgångar på 0 miljoner euro under förvaltning. ETN är yngre än 1 år och har sin hemvist i Jersey.

Indexbeskrivning

Solactive California Carbon Rolling Futures TR Index är utformat för att spegla rörelsen i priset på terminskontraktet för California Carbon Allowance. Indexet mäter totalavkastningen prestanda baserat på terminsprisets prestanda, rullavkastningen och avkastningen av kontanter säkerheter såsom United States Secured Overnight Financing Rate (SOFR).

Handla WCCA ETP

WisdomTree California Carbon ETP (WCCA ETP) är en europeisk börshandlad råvara. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURWCCA
XetraEURWCCA
LSEGBxWCCP
LSEUSDWCCA

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version