Nyheter

VONG ETF investerar i aktier från Russell 1000 Index

Publicerad

den

Vanguard Russell 1000 Growth Index Fund ETF Shares (VONG ETF) spårar ett index över amerikanska stora och medelstora aktier valda från Russell 1000 Index med höga tillväxtegenskaper, baserat på Russells stilmetodik. VONG ETF (som följer samma index som iShares IWF), handlas på Nasdaq. VONG är en utdelande ETF med en årlig förvaltningskostnad på 0,08 procent.

VONG Factset Analytics Insight

VONG tillhandahåller exponering mot amerikanska storbolagsaktier med tillväxtegenskaper. Det underliggande indexet skärmar Russell 1000 för företag med högre I/B/E/S-prognoser för tillväxt på medellång sikt och högre försäljning per aktie historisk tillväxt jämfört med andra företag i indexet. Portföljvalet börjar med att rangordna aktiens tillväxtfaktorer och bok-till-pris-förhållande (B/P), för att producera en sammansatt värdepoäng (CVS). I allmänhet betraktas aktier med lägre CVS som tillväxt och ges proportionella vikter. Även om VONG betraktas som en storkapitalfond, är en del av portföljen allokerad till midcaps på grund av dess expansiva Russell 1000-moder. iShares IWF spårar samma index.

Produktöversikt

Investerar i aktier i Russell 1000 Growth Index, ett brett diversifierat index som huvudsakligen består av tillväxtaktier i stora amerikanska företag.

Försöker noggrant följa indexets avkastning, som anses vara ett mått på storavkastning i amerikanska aktier.

Erbjuder hög potential för investeringstillväxt; aktievärdet stiger och sjunker vanligtvis kraftigare än för fonder som innehar obligationer.

Med avseende på 75% av dess totala tillgångar får fonden inte:

(1) köpa mer än 10% av utestående röstvärdepapper för någon emittent eller

(2) köpa värdepapper hos någon emittent om, som ett resultat, mer än 5 % av fondens totala tillgångar skulle placeras i emittentens värdepapper;

förutom vad som kan vara nödvändigt för att approximera sammansättningen av dess målindex. Denna begränsning gäller inte förpliktelser från den amerikanska regeringen eller dess organ eller instrument.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra resultatet för Russell 1000® Growth Index. Indexet är utformat för att mäta utvecklingen för tillväxtaktier med stort kapital i USA. Rådgivaren försöker replikera målindex genom att investera alla, eller i huvudsak alla, sina tillgångar i de aktier som utgör indexet och hålla varje aktie i ungefär samma andel som dess viktning i indexet. Fonden kan bli icke-diversifierad, enligt definitionen i investeringsbolagslagen från 1940, enbart till följd av en förändring av det relativa börsvärdet eller indexviktning av en eller flera av beståndsdelarna i indexet.

Den 20 april 2021 genomgick denna ETF en aktiesplit 4:1, vilket sänkte ETF:ens pris per aktie med en proportionell ökning av antalet utestående aktier. Historiska aktiekursdata har inte justerats för uppdelningen förutom där marknadsdata används, som anges. Även om vissa uppgifter kanske återspeglar både före och efter delningspriser, påverkas avkastningen inte.

Handla VONG ETF

Vanguard Russell 1000 Growth Index Fund ETF Shares (VONG ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i VONG ETF . Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Vanguard Russell 1000 Growth Index Fund ETF Shares (VONG ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

1Apple Inc.
2Microsoft Corp.
3Amazon.com Inc.
4Alphabet Inc.
5Facebook Inc.
6Tesla Inc.
7NVIDIA Corp.
8Visa Inc.
9Home Depot Inc.
10PayPal Holdings Inc.

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version