Nyheter

VIRBTC ETP är ett klimatkompenserad Bitcoin-certifikat

Publicerad

den

Virtune Sustainable Bitcoin ETP (VIRBTC ETP), med ISIN-kod SE0020845709, är en fysiskt uppbackad börshandlad produkt (ETP) designad för att erbjuda investerare ett hållbart, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering mot Bitcoin. Genom att klimatkompensera för att nå koldioxidneutralitet erbjuder denna produkt en hållbar investering i världens största kryptovaluta, allt detta sker genom en transparent och fysiskt backad struktur med institutionell säkerhetsnivå.

Nyckelfördelar

Bitcoin – Bitcoin är världens största kryptovaluta och introducerades 2009 av en anonym person eller grupp vid namn Satoshi Nakamoto. Genom att använda en decentraliserad blockkedja möjliggör Bitcoin säkra transaktioner utan mellanhänder. Med en begränsning på 21 miljoner Bitcoins kan Bitcoin idag ses som ett skydd mot bankrelaterade risker och inflation världen över. Dess blockkedjeteknologi erbjuder ett revolutionerande och transparent sätt att överföra värde över internet utan att behöva lita på tredje part.

En hållbar Bitcoin-investering – Även om Bitcoin är känt för sina många fördelar är det också allmänt erkänt att Bitcoin-mining har en negativ påverkan på miljön. Virtune samarbetar med Climatepartner för att beräkna CO2-utsläppen relaterade till sina Bitcoin-innehav och kompenserar fullt ut genom att investera i olika projekt inom grön energi, naturbaserade projekt och social impact. Som ett resultat erbjuder denna produkt dig ett hållbart investeringsalternativ i den bäst presterande tillgångsklassen under det senaste decenniet.

En reglerad investeringsprodukt Virtune Sustainable Bitcoin ETP ger exponering mot Bitcoin genom en 100 % fysiskt uppbackad och reglerad investeringsprodukt noterad på Nasdaq Stockholm. Coinbase, som är världsledande inom institutionella förvaringslösningar, agerar förvaringsinstitut för säker förvaring av Bitcoin i cold-storage.

Virtunes nyckelkomponenter

Säkert – Institutionell säkerhetsnivå genom en rad säkerhetsåtgärder såsom cold storage

Fysiskt uppbackad – Produkterna är alltid minst 100 procent fysiskt uppbackade med motsvarande kryptovalutor

Enkel åtkomst – Lättillgänglig via din bank eller sparplattform utan behov av ett separat konto

Handlas direkt – Handlas direkt under börsens öppettider som en vanlig aktie

Produktinformation

Avgift1,49%
BloombergVIRBTC SS
ISINSE0020845709
EmittentVirtune AB (Publikt)

Klimatprojekt

Virtune samarbetar med ClimatePartner för sina hållbarhetsinsatser. Virtune kompenserar 100 procent av sina Bitcoin-relaterade utsläpp genom investeringar i en diversifierad portfölj av projekt inom förnybar energi, social impact och naturbaserade projekt. Dessa projekt är i linje med Förenta nationernas 17 hållbarhetsmål och uppfyller bland annat The Gold Standard och The Verified Carbon Standard.

KategoriTeknikPlats
Naturbaserade lösningarSkogsskyddCujubim, Brasilien
Social ImpactRent dricksvattenLaos (rikstäckande)
Förnybar energiemPOWERing (förnybar energi)Afrika (kontinenten)

Handla VIRBTC ETP

Virtune Sustainable Bitcoin ETP (VIRBTC ETP) öär en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna fond handlas på Nasdaq Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaBörskod
Nasdaq StockholmSEKVIRBTC

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version