Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 32 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 32 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt

Vinnare och förlorare ETFer vecka 32 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 32 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fallet på oljemarknaden fortsätter, de största av alla de börshandlade fonder som handlas backade samtliga under förra veckan. Det är emellertid värt att notera att antalet aktiva borriggar har ökat under föregående vecka.

Under veckan som slutade den 7 augusti steg antalet aktiva borriggar från 874 till 884 stycken enligt data som publicerades av Baker Hughes Incorporated (NYSE: BHI) som sedan 70 år har publicerat veckovisa uppgifter om antalet borriggar i USA och Kanada. Antalet oljeriggar steg från 664 till 670 stycken, och antalet gasriggar från 209 till 213 stycken på den amerikanska marknaden.

Den positiva siffran är emellertid fortfarande långt under föregående års siffra. Vid samma tidpunkt föregående år låg antalet aktiva borriggar betydligt högre, 1 908 stycken.

Vinnare

iPath Bloomberg Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) +4,31 procent
United States Natural Gas (NYSEArca: UNG) +2,84 procent
iShares 20+ Year Treasury Bond (NYSEArca: TLT) 1,48 procent
CurrencyShares Australian Dollar ETF (NYSEArca: FXA) +1,23 procent
Utilities Select Sector SPDR ETF (NYSEArca: XLU) +0,9 procent

Förlorare

JPMorgan Alerian MLP ETN (NYSEArca: AMJ) -8,59 procent
iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) -7,74 procent
iShares MSCI Brazil Capped (NYSEArca: EWZ) -6,65 procent
United States Oil (NYSEArca: USO) -6,6 procent
United States Brent Oil (NYSEArca: BNO) -6,6 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.