Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 11 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 11 2015

Vinnare och förlorare ETFer vecka 11 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 112015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer.

Bland vinnarna denna vecka återfinns PowerShares DB US Dollar Bullish ETF (NYSEArca: UUP). UUP replikerar utvecklingen av den amerikanska dollarn gentemot en korg med valutor, både i uppgång och nedgång. Detta gör den genom att ge sina investerare utvecklingen av Deutsche Bank Long US Dollar Index (USDX®) Futures Index – Excess Return ™ (DB Long USD Futures Index Excess Return) plus ränteintäkter från fondens innehav från amerikanska statspapper minus kostnaderna för denna börshandlade fond.

Denna ETF är avsedd för placerare som vill ha en kostnadseffektiv och bekvämt sätt att spåra värdet av den amerikanska dollarn i förhållande till en korg av de sex stora världsvalutor – euron, japanska yen, brittiska pund, kanadensiska dollar, svenska kronor och schweiziska franc (tillsammans benämnda ”Korgvalutorna”). Indexet är ett regelbaserat index bestående enbart av långa US Dollar Index terminskontrakt som handlas på ICE Futures Exchange (USDX® terminskontrakt).

Vinnare

PowerShares DB US Dollar Bullish ETF (NYSEArca: UUP) + 2,67 procent
iShares 20+ Year Treasury Bond (NYSEArca: TLT) +2,62 procent
Vanguard REIT ETF (NYSEArca: VNQ) +2,5 procent
iShares US Real Estate (NYSEArca: IYR) +1,82 procent
iShares MSCI Japan (NYSEArca: EWJ) 1,38 procent

Förlorare

iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) – 9,06 procent
United States Brent Oil ETF (NYSEArca: BNO) – 8,97 procent
iShares MSCI Brazil Capped (NYSEArca: EWZ) -8,2 procent
United States Oil ETF (NYSEArca: USO) -7,78 procent
Market Vectors Brazil Small-Cap ETF (NYSEArca: BRF) -6,6 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.