Nyheter
Vilken inverkan kommer handelstullarna att få på börsen?
Publicerad
7 år sedanden

En av förra veckans stora diskussionsämnen har varit de handelstullarna som USA införde i förra veckan. Handelstullarna orsakade oro på börserna och fick många investerare att ställa sig avvaktande vid sidlinjerna.
“From this moment on, it’s going to be America First. Every decision on trade, on taxes, on immigration, on foreign affairs, will be made to benefit American workers and American families. We must protect our borders from the ravages of other countries making our products, stealing our companies, and destroying our jobs. Protection will lead to great prosperity and strength.” – From President Trump’s inaugural address on January 20, 2017

President Trump pratade om handel i hans inledande tal. Den amerikanska industrin, de globala marknader och USAs handelspartners informerades om att handelspolitik och protektionism skulle ha högsta prioritet i hans administration. Men seriösa handelsåtgärder tog ett steg tillbaka 2017 på prioriteringar som pressats av kongressens republikaner, som hälso- och sjukvård och skatter, för att inte tala om påtryckningar från personal i Vita huset. Det var kanske bara en fråga om tid innan förvaltningen återvände till en långvarig prioritering och sina kampanjlöften.
Handelstullarna kommer höjas kraftigt
Trump tillkännagav den 1 mars att hans administration planerar att kraftiga höja handelstullarna på import av stål och aluminium till USA. USA skall dessutom införa nya tariffer. Handelstullarna kommer att ligga på 25 procent på stål och 10 procent på aluminium vilket omedelbart sänder börsen till rött. S & P 500 förlorade 1,33 procent medan Dow Jones, som inkluderar tunga användare av stål (som Ford) sjönk 1,68 procent. Samtidigt steg aktiekursen på US Steel, som förväntas dra fördel av de föreslagna tullarna, 5,75 procent.
Reaktionen från nästan alla amerikanska industrier utom stål och ekonomer har varit överväldigande negativa, med allvarliga varningar att detta skulle vara början på ett handelskrig. Men marknaden har återhämtat sig i nyheterna om att tullarna skulle vara mer begränsade, och exkludera Kanada och Mexiko, och lämnar dörren öppen för andra utläggningar. Samtidigt fortsätter presidenten att säga handelskriget i själva verket är bra och Amerika är väl positionerat för att vinna detta.

Låg ekonomisk påverkan
I teorin skulle stål- och aluminiumkostnaderna stiga, vilket ökar priset på färdiga varor för konsumenterna. Alternativt att företagen skulle komma att bära den högre kostnaden själva om de bestämmer att höjning av priser skulle minska efterfrågan. Om till exempel om Toyota höjer priset på sina bilar, kan konsumenterna köpa mindre Toyotas. I så fall skulle vinstmarginalerna minska och investerare skulle drabbas. Toyota kan också välja att tillverka sina bilar utanför USA, där tullarna inte gäller, och sedan skicka dem till USA för försäljning. Detta är ett scenario som skulle öka handelsunderskottet, motsatsen till vad administrationen söker.
En annan sak att överväga ur makroekonomisk synpunkt är var USA befinner sig i sin konjunkturcykel. Det yttersta målet med de nya handelstullarna är att öka BNP-tillväxten genom att minska handelsunderskottet. För att detta ska fungera skulle amerikanska konsumenter behöva gå från att köpa utländska varor till de som produceras inom landet. Denna strategi skulle fungera om USA hade en hel del leveranssidor, det vill säga mer lediga arbetare och industriell kapacitet.
Men med arbetslöshet nära 4 procent är det ifrågasättande hur mycket utrymme det finns. Avlastning av hushållsproduktion kan mycket väl leda till en stigande inflation, vilket i sin tur skulle leda till en mer aggressiv penningpolitik som så småningom sänder ekonomin in i en lågkonjunktur.
Handelstullarna på stål och aluminium har en relativt låg påverkan
För närvarande skulle de föreslagna handelstullarna på stål och aluminium påverka importen till USA med mindre än 2 procent. Den generella inverkan på ekonomin skulle vara liten. Vissa branscher, som biltillverkning, olja och gas, bryggerier och konstruktion, skulle emellertid ta en oproportionerlig andel av den ekonomiska träffen. The Trade Partnership, ett konsultföretag, uppskattar att den amerikanska ekonomin kommer att se en nettoförlust på 146 000 arbetstillfällen. Sysselsättningsvinsterna inom stål- och aluminiumsektorerna mer än raderas av sysselsättningsförluster i andra tillverkningssektorer som metaller och motorfordon och delar. Minskade bilförsäljningar som en följd av prishöjningar kan gör att bilindustrin förlorar upp till 40 000 jobb, vilket är en tredjedel av hela den amerikanska stålarbetskraften. Dessa uppskattningar utesluter eventuella konsekvenser av återbetalningspriser av handelspartner som omfattas av tullarna.
Å andra sidan, då Kanada och Mexiko utesluts, i alla fall för tillfället, och vinklar rum som erbjuds andra amerikanska allierade, kan effekterna från dessa taxor vara ännu mer begränsade än de ovan angivna uppskattningarna. Med tanke på den inhemska protektionismen utesluter tillhandahållande av undantag effektiviteten av tullarna. Ett icke-befriat land, som Kina eller Ryssland, kan eventuellt exportera stål och aluminium till ett undantaget land som Kanada innan detta skickas vidare till USA.
Naturligtvis kommer det ekonomiska fallet inte att hända på en gång. Det är mer sannolikt att det sker över tiden eftersom andra länder inför tullar och väljer att retaliera på sätt som skapar mer politiskt tryck än ekonomisk smärta.
Betydande geopolitisk inverkan
USA har infört handelstullarna tidigare, men de har då visat sig vara ineffektiva. President George W. Bush införde en tull på 30 % för t stål år 2002. Dessa omvändes två år före planerad utgångsperiod, eftersom USAs handelspartner klagade hos Världshandelsorganisationen (WTO) och införde egna återkravsavgifter. Senare införde president Obama avgifter på mer än 500 procent på en viss typ av kinesiskt stål och 30 procent av avgifter på kinesiska däck, något som slutade med att priserna för konsumenterna höjdes.
Nyckeln är att tidigare förvaltningar har använt antidumpningstariffer. De hävdade att ett annat land illegitimt subventionerar sin export till USA för att döda den amerikanska industrin och sålunda genom WTO-reglerna, får de ta ut en avgift för exporten. Vanligtvis tar det utsatta landet problemet med WTO, och antingen blir tullarna olagliga eller så får ta ut egna avgifter.
Trump går emellertid en annan väg.
Baserat på hans handelssekreterare, Wilbur Rosss förslag, använder han en sällan använd ”232-tariff”, som bygger på nationell säkerhet snarare än antidumpning. Formella restriktioner baserade på denna motivering har använts endast två gånger tidigare – Irans oljeimport 1979 och import av libyska olja1982.
Logiken är att Amerika vill skydda sin militära kraft och vill inte vara beroende av utländsk import för att upprätthålla detta. Ironiskt nog är försvarsdepartementet emot sådana över hela linjen. Den amerikanska militären skulle vara nöjd med den amerikanska metallindustrins nuvarande kapacitet, om den skulle komma till en situation då det var allt som den måste förlita sig på. Dessutom är de största källorna till USA: s stålimport som utgör 30 procent av det stål som konsumeras i USA från amerikanska allierade, däribland Kanada, Europeiska unionen (EU), Brasilien, Sydkorea och Japan.
Den nationella säkerhetsstrategin för tariffer utgör ett prejudikat för andra länder att använda en liknande motivering för att införa återkallande åtgärder. Till skillnad från WTO skulle det inte finnas några ramar för att lösa handelstvister. Intressant nog föreslår Vita Husets ekonomiska rapport att USA har haft största framgång med WTO: s tvistlösningsmekanism.
”USA har vunnit 85,7 procent av de fall som landet har initierat för WTO sedan 1995, jämfört med ett globalt genomsnitt på 84,4 procent. Kinas framgångsgrad är däremot bara 66,7 procent. De flesta amerikanska WTO-ärenden riktar sig mot Kina (21) och Europeiska Unionen (19). När USA är svaranden, vinner det fortfarande 25 procent av tiden, en takt som är bättre än den globala genomsnittskvoten på 16,6 procent. I jämförelse har EU och Japan vunnit 0 procent av de fall som väckts mot dem, medan Kina har vunnit endast 5,3 procent av tiden. ”
Amerikanska allierade kommer mest att känna av nya taxor
Tarifferna är uppenbarligen inriktade på att bekämpa kinesisk överkapacitet och dumpning av billigt stål på världsmarknaden. Verkligheten är emellertid att Kina endast var den 10: e största leverantören av stål till USA 2017, trots att landet producerar mer än hälften av världens stål. Som ekonomen Chad Bown (Peterson Institute for International Economics) påpekar, beror det på att de nuvarande tarifferna riktar sig till nästan 94 procent av importerat kinesiskt stål.
EU-medlemsländerna tillhandahåller kollektivt den största mängd utländska stål till den amerikanska industrin (värd 6,2 miljarder dollar år 2017), medan Kanada, Mexiko, Brasilien och Tyskland utgör de 4 främsta exportörerna av stål till USA. Mindre än 40 procent av dessa länders stålexport omfattas för närvarande av avgifter. Under de nya taxorna kommer 100 % av stålexporten att omfattas.

Historien är liknande för aluminium. Handelsskydd är relativt nytt för denna bransch, men Kina är målet för befintliga avgifter. Mer än 95 % av den kinesiska aluminiumexporten till USA är redan föremål för avgifter. De flesta andra länder har för närvarande inga avgifter på sin aluminiumexport till USA.

Bown uppskattar att de nya taxorna på stål och aluminium skulle påföra amerikanska handelspartner (exklusive Kanada och Mexiko) förluster på 10 miljarder dollar per år. Mer än 60 procent av dessa förluster skulle påverka amerikanska allierade, inklusive Europeiska unionen (2,6 miljarder dollar), Sydkorea (1,1 miljarder dollar), Brasilien (1,0 miljarder dollar), Japan (0,7 miljarder dollar), Taiwan (0,5 miljarder dollar) och Turkiet ). Kinas export beräknas drabbas av kostnader som är mindre än 700 miljoner dollar.
En tvist hos WTO kan ta många år i anspråk. Dessutom så måste eventuella omedelbara återbetalningstariffer av handelspartner överensstämma med dessa uppskattningar. Det antas givetvis att andra länder, eller block som EU, följer den vanliga WTO-lekboken.
Vad händer sen
Som vi nämnde tidigare kommer de politiska effekterna av handelstullarna sannolikt att vara större än de ekonomiska konsekvenserna. USAs handelspartners kommer förmodligen att införa återbetalningspriser som är specifikt inriktade på att påverka den politiska debatten i USA.
Samtidigt föreslår rapporter att Trump överväger ytterligare riktade tullar på upp till 60 miljarder dollar kinesiska varor. Således kan stål- och aluminiumtarifferna bara vara början på en mer samordnad protektionistisk handelsstrategi. Även om detta ökar sannolikheten för ett fullt handelskrig är det fortfarande osannolikt att det sker på kort sikt, eftersom länderna planerar sin egen strategi för återföring.

’
Du kanske gillar
-
Investera i Sydkorea med börshandlade fonder
-
Slakten av Magnificent 7 aktierna
-
Amerant Investments går in i Europa med lanseringen av en aktiv Latin American Debt ETF
-
De bästa börshandlade fonderna för tyska utdelningsaktier
-
De spanska fonder som gick bäst i januari
-
Crypto tumbles on tariff developments
Nyheter
April in ETFs: Gold at New Highs, Crypto in Transition, and Moat Index Holding Steady
Publicerad
3 timmar sedanden
2 maj, 2025
As April winds down, markets remain on edge, with escalating tariffs and renewed trade tensions keeping volatility in focus. In this summary of our full-length newsletter, we spotlight gold and gold equities, both of which have surged to record levels. We also take a step back from the day-to-day noise in crypto to explore the broader shifts in the regulatory landscape in our latest Whitepaper and present Celestia in detail. Finally, we assess how Moat indexes have held up and evolved amid the turbulence.
Your VanEck Europe team wishes you a great read.
Featured Articles
🥇 Are Gold Mining Equities Regaining Attention Amid Rising Gold Prices?
Gold & Gold mining equities tend to shine during stress periods

Source: VanEck, World Gold Council.
Gold has attracted renewed interest from investors amid concerns about inflation, currency volatility, and overall market uncertainty. Gold mining companies have recently reported improved profit margins and cash generation, with some initiating share buybacks and maintaining relatively strong balance sheets. Despite these developments, many continue to trade below their historical valuation averages.
While historical trends indicate that gold and gold mining equities have outperformed during certain periods of market stress, these patterns may not repeat under different economic conditions. Performance can be influenced by a range of factors including interest rates, central bank policy, geopolitical developments, and investor sentiment.
→ Read more
⚖️ Whitepaper Highlights: How New Crypto Regulations May Shape the Future
Cryptocurrencies are entering a new era. With the re-election of Donald Trump and the implementation of the European Union’s Markets in Crypto-Assets (MiCA) regulation, digital assets are moving into a landscape defined not just by innovation, but also by regulatory clarity.
MiCA’s structured and transparent approach aims to promote legitimacy, safeguard investors, and enhance trust in digital asset markets across Europe. It could also serve as a blueprint for other jurisdictions looking to regulate crypto effectively.
→ Read the Whitepaper Highlights
⛓️ Introduction to Celestia
Most blockchains, like Ethereum or Bitcoin, are monolithic which means they perform all major functions (consensus, data availability, and execution) on a single layer. This design ensures security but according to new modular networks, limits scalability and flexibility.
The modular blockchain thesis, which Celestia is leading, proposes separation of layers and respective responsibilities in the network.
→ Read more
Note: This article in not accessible to our UK readers.
🌊 Riding the Gold Wave
Chasing the Vein: Fund Flows into Gold Miners

Source: Mining.com. Data as of 21 March 2025. Note: Data covers 493 funds with combined assets under management of $62 billion.
U.S. equity markets experienced significant declines during the month of March. Meanwhile, spot gold price recorded new all-time highs, surpassing the $3,000 per ounce mark on 14 March and closing at a record price of $3123.57 on March 31, a 9.30% ($265.73) monthly gain. As of 31 March, gold prices have risen by 93.61% over the past five years (1). Investors should keep in mind that past performance is not representative of future results.
The gold miners, as represented by the NYSE Arca Gold Miners Index (GDMNTR), outperformed significantly, up 15.51% during March (2). This gain reflects both their operational leverage to rising gold prices and market perceptions of relative value. However, gold miners can also be subject to heightened volatility, operational risks, and sensitivity to commodity price swings.
While gold and gold equities may serve as diversifiers in a portfolio due to their historically low correlations with many asset classes, investors should remain mindful of the inherent risks, including price volatility, currency movements, and shifts in investor sentiment that can lead to rapid reversals in performance.
→ Read more
🌪️ Moat Stocks Weather Tariff Tumble
Market turbulence in March weighed on stocks. The Moat Index was not immune to the market turmoil, as it declined along with the broad U.S. equity market ending the month lower. However, the Moat Index showed resilience relative to the S&P 500—thanks in part to defensive sector resilience and underweight exposure to mega-caps.
At the same time, the SMID Moat Index lagged small and mid-caps in March. Smaller U.S. stocks were also impacted by global trade tensions and economic growth concerns with the broad small- and mid-cap benchmarks falling during the month. However, year-to-date, the SMID Moat Index remains ahead of the broader small- and mid-cap markets.
This is a preview of our monthly ETF insights email newsletter.
To receive the full version, sign up here.
(1) Source: World Gold Council, ICE Data Services, FactSet Research Systems Inc.
(2) Source: Financial Times.
IMPORTANT INFORMATION
This is marketing communication. Please refer to the prospectus of the UCITS and to the KID/KIID before making any final investment decisions. These documents are available in English and the KIDs/KIIDs in local languages and can be obtained free of charge at www.vaneck.com, from VanEck Asset Management B.V. (the “Management Company”) or, where applicable, from the relevant appointed facility agent for your country.
For investors in Switzerland: VanEck Switzerland AG, with registered office in Genferstrasse 21, 8002 Zurich, Switzerland, has been appointed as distributor of VanEck´s products in Switzerland by the Management Company. A copy of the latest prospectus, the Articles, the Key Information Document, the annual report and semi-annual report can be found on our website www.vaneck.com or can be obtained free of charge from the representative in Switzerland: Zeidler Regulatory Services (Switzerland) AG, Neudtadtgasse 1a, 8400 Winterthur, Switzerland. Swiss paying agent: Helvetische Bank AG, Seefeldstrasse 215, CH-8008 Zürich.
For investors in the UK: This is a marketing communication targeted to FCA regulated financial intermediaries. Retail clients should not rely on any of the information provided and should seek assistance from a financial intermediary for all investment guidance and advice. VanEck Securities UK Limited (FRN: 1002854) is an Appointed Representative of Sturgeon Ventures LLP (FRN: 452811), which is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (FCA) in the UK, to distribute VanEck´s products to FCA regulated firms such as financial intermediaries and Wealth Managers.
This information originates from VanEck (Europe) GmbH, which is authorized as an EEA investment firm under MiFID under the Markets in Financial Instruments Directive (“MiFiD). VanEck (Europe) GmbH has its registered address at Kreuznacher Str. 30, 60486 Frankfurt, Germany, and has been appointed as distributor of VanEck products in Europe by the Management Company. The Management Company is incorporated under Dutch law and registered with the Dutch Authority for the Financial Markets (AFM).
This material is only intended for general and preliminary information and shall not be construed as investment, legal or tax advice. VanEck (Europe) GmbH and its associated and affiliated companies (together “VanEck”) assume no liability with regards to any investment, divestment or retention decision on the basis of this information. The views and opinions expressed are those of the author(s) but not necessarily those of VanEck. Opinions are current as of the publication date and are subject to change with market conditions. Information provided by third party sources is believed to be reliable and have not been independently verified for accuracy or completeness and cannot be guaranteed.
Morningstar® Wide Moat Focus IndexSM, Morningstar® US Sustainability Moat Focus Index, Morningstar® US Small-Mid Cap Moat Focus IndexSM, and Morningstar® Global Wide Moat Focus IndexSM are trademarks or service marks of Morningstar, Inc. and have been licensed for use for certain purposes by VanEck. VanEck’s ETFs are not sponsored, endorsed, sold or promoted by Morningstar, and Morningstar makes no representation regarding the advisability of investing in the ETFs. Morningstar bears no liability with respect to the ETFs or any securities.
Effective December 15, 2023, the carbon risk rating screen was removed from the Morningstar® US Sustainability Moat Focus Index. Effective December 17, 2021, the Morningstar® Wide Moat Focus IndexTM was replaced with the Morningstar® US Sustainability Moat Focus Index. Effective June 20, 2016, Morningstar implemented several changes to the Morningstar® Wide Moat Focus Index construction rules. Among other changes, the index increased its constituent count from 20 stocks to at least 40 stocks and modified its rebalance and reconstitution methodology. These changes may result in more diversified exposure, lower turnover, and longer holding periods for index constituents than under the rules in effect prior to that date.
NYSE Arca Gold Miners Index is a service mark of ICE Data Indices, LLC or its affiliates (“ICE Data”) and has been licensed for use by VanEck UCITS ETF plc (the “Fund”) in connection with the ETF. Neither the Fund nor the ETF is sponsored, endorsed, sold or promoted by ICE Data. ICE Data makes no representations or warranties regarding the Fund or the ETF or the ability of the NYSE Arca Gold Miners Index to track general stock market performance. ICE DATA MAKES NO EXPRESS OR IMPLIED WARRANTIES, AND HEREBY EXPRESSLY DISCLAIMS ALL WARRANTIES OF MERCHANTABILITY OR FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE WITH RESPECT TO THE NYSE ARCA GOLD MINERS INDEX OR ANY DATA INCLUDED THEREIN. IN NO EVENT SHALL ICE DATA HAVE ANY LIABILITY FOR ANY SPECIAL, PUNITIVE, INDIRECT, OR CONSEQUENTIAL DAMAGES (INCLUDING LOST PROFITS), EVEN IF NOTIFIED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES. ICE Data Indices, LLC and its affiliates (“ICE Data”) indices and related information, the name “ICE Data”, and related trademarks, are intellectual property licensed from ICE Data, and may not be copied, used, or distributed without ICE Data’s prior written approval. The Fund has not been passed on as to its legality or suitability, and is not regulated, issued, endorsed’ sold, guaranteed, or promoted by ICE Data.
The S&P 500 Index (“Index”) is a product of S&P Dow Jones Indices LLC and/or its affiliates and has been licensed for use by Van Eck Associates Corporation. Copyright © 2020 S&P Dow Jones Indices LLC, a division of S&P Global, Inc., and/or its affiliates. All rights reserved. Redistribution or reproduction in whole or in part are prohibited without written permission of S&P Dow Jones Indices LLC. For more information on any of S&P Dow Jones Indices LLC’s indices please visit www.spdji.com. S&P® is a registered trademark of S&P Global and Dow Jones® is a registered trademark of Dow Jones Trademark Holdings LLC. Neither S&P Dow Jones Indices LLC, Dow Jones Trademark Holdings LLC, their affiliates nor their third party licensors make any representation or warranty, express or implied, as to the ability of any index to accurately represent the asset class or market sector that it purports to represent and neither S&P Dow Jones Indices LLC, Dow Jones Trademark Holdings LLC, their affiliates nor their third party licensors shall have any liability for any errors, omissions, or interruptions of any index or the data included therein.
It is not possible to invest directly in an index.
Investing is subject to risk, including the possible loss of principal. Investors must buy and sell units of the UCITS on the secondary market via an intermediary (e.g. a broker) and cannot usually be sold directly back to the UCITS. Brokerage fees may incur. The buying price may exceed, or the selling price may be lower than the current net asset value. The indicative net asset value (iNAV) of the UCITS is available on Bloomberg. The Management Company may terminate the marketing of the UCITS in one or more jurisdictions. The summary of the investor rights is available in English at: complaints-procedure.pdf (vaneck.com). For any unfamiliar technical terms, please refer to ETF Glossary | VanEck.
No part of this material may be reproduced in any form, or referred to in any other publication, without express written permission of VanEck.
© VanEck (Europe) GmbH ©VanEck Switzerland AG © VanEck Securities UK Limited
Nyheter
BBVAE ETF är en spansk ETF som spårar Eurostoxx 50
Publicerad
4 timmar sedanden
2 maj, 2025
BBVA Acción Eurostoxx 50 ETF FI Cotizado Armonizado (BBVAE ETF) med ISIN ES0105321030, strävar efter att spåra EURO STOXX® 50-index. EURO STOXX® 50-indexet följer de 50 största företagen i euroområdet.
Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,20 % p.a. ETFen replikerar resultatet av det underliggande indexet genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen delas ut till investerarna (halvårsvis).
BBVA Acción Eurostoxx 50 ETF FI Cotizado Armonizado har tillgångar på 133 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 3 oktober 2006 och har sin hemvist i Spanien.
Beskrivning BBVA Acción Eurostoxx 50 ETF FI Cotizado Armonizado
Med BBVA Acción Eurostoxx 50 ETF FI Cotizado Armonizado deltar investerare i ökningen av värdet på aktierna i de 50 största konglomeraten i euroområdet (euroområdet). Euro Stoxx 50-indexet inkluderar aktier från 8 länder i euroområdet: Belgien, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna och Spanien.
Handla BBVAE ETF
BBVA Acción Eurostoxx 50 ETF FI Cotizado Armonizado (BBVAE ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Bolsa de Madrid.
Bolsa de Madrid är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.
Börsnoteringar
Börs | Valuta | Kortnamn |
Bolsa de Madrid | EUR | BBVAE |
Största innehav
Värdepapper | Vikt % |
ASML Holding NVNL0010273215 | 8,59% |
Lvmh Moet Hennessy Louis Vuitton SEFR0000121014 | 5,60% |
SAP SEDE0007164600 | 5,16% |
TotalEnergies SEFR0000120271 | 4,59% |
Siemens AGDE0007236101 | 3,70% |
Schneider Electric SEFR0000121972 | 3,46% |
Future on Euro Stoxx 50 | 3,02% |
Sanofi SAFR0000120578 | 2,99% |
L’Oreal SAFR0000120321 | 2,98% |
Allianz SEDE0008404005 | 2,93% |
Innehav kan komma att förändras

Explore Dogecoin’s impact on crypto, turning internet memes into cultural and financial assets.
𝕋𝕚𝕞𝕖 ℂ𝕠𝕕𝕖𝕤:
00:00 – Intro
00:27 – Where do Memes come from?
03:13 – What are some of the first Memes you remember?
10:28 – Do these things have value?
14:04 – The different types of cryptocurrencies
17:20 – How did Dogecoin start?
24:26 – What is some of the utility?
28:36 – How does it fit into the portfolio?
30:38 – Final thoughts
Research Newsletter
Each week the 21Shares Research team will publish our data-driven insights into the crypto asset world through this newsletter. Please direct any comments, questions, and words of feedback to research@21shares.com
Disclaimer
The information provided does not constitute a prospectus or other offering material and does not contain or constitute an offer to sell or a solicitation of any offer to buy securities in any jurisdiction. Some of the information published herein may contain forward-looking statements. Readers are cautioned that any such forward-looking statements are not guarantees of future performance and involve risks and uncertainties and that actual results may differ materially from those in the forward-looking statements as a result of various factors. The information contained herein may not be considered as economic, legal, tax or other advice and users are cautioned to base investment decisions or other decisions solely on the content hereof.

April in ETFs: Gold at New Highs, Crypto in Transition, and Moat Index Holding Steady

BBVAE ETF är en spansk ETF som spårar Eurostoxx 50

The Art of Meme-ing: How Dogecoin Redefined Value

VGGF ETF köper statsobligationer från hela världen

Vilka ETFer investerar i europeiska Small Cap-aktier?

Montrose storsatsning på ETFer fortsätter – lanserar Sveriges första globala ETF med hävstång

MONTLEV, Sveriges första globala ETF med hävstång

Sju börshandlade fonder som investerar i försvarssektorn

Världens första europeiska försvars-ETF från ett europeiskt ETF-företag lanseras på Xetra och Euronext Paris

Europeisk försvarsutgiftsboom: Viktiga investeringsmöjligheter mitt i globala förändringar
Populära
-
Nyheter4 veckor sedan
Montrose storsatsning på ETFer fortsätter – lanserar Sveriges första globala ETF med hävstång
-
Nyheter4 veckor sedan
MONTLEV, Sveriges första globala ETF med hävstång
-
Nyheter4 veckor sedan
Sju börshandlade fonder som investerar i försvarssektorn
-
Nyheter4 veckor sedan
Världens första europeiska försvars-ETF från ett europeiskt ETF-företag lanseras på Xetra och Euronext Paris
-
Nyheter4 veckor sedan
Europeisk försvarsutgiftsboom: Viktiga investeringsmöjligheter mitt i globala förändringar
-
Nyheter3 veckor sedan
21Shares bildar exklusivt partnerskap med House of Doge för att lansera Dogecoin ETP i Europa
-
Nyheter2 veckor sedan
HANetfs Tom Bailey om framtiden för europeiska försvarsfonder
-
Nyheter1 vecka sedan
Fastställd utdelning i MONTDIV april 2025