Nyheter

VGEA ETF investerar i statsobligationer från länder i Eurozonen

Publicerad

den

Vanguard EUR Eurozone Government Bond UCITS ETF Accumulating (VGEA ETF) använder sig av en passiv förvaltning – eller indexering – investeringsmetod, genom fysiskt förvärv av värdepapper, och strävar efter att följa utvecklingen av Bloomberg Euro-Aggregate: Treasury Index (”Indexet”).

Fonden investerar i ett representativt urval av obligationer som ingår i indexet för att nära matcha indexets kapital- och inkomstavkastning.

Indexet mäter resultatet för en bred spridning av euro-denominerade obligationer som betalar en fast ränta som är emitterade eller garanterade av regeringar i euroområdets medlemsländer.

Obligationer i indexet har en löptid längre än ett år och i allmänhet investment grade.

Fonden kan i mindre utsträckning investera i liknande typer av obligationer utanför Indexet.

Beskrivning av Vanguard EUR Eurozone Government Bond UCITS ETF Accumulating

Vanguard EUR Eurozone Government Bond UCITS ETF Accumulating investerar i statsobligationer med fokus på Europa. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,07 % p.a.. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). Vanguard EUR Eurozone Government Bond UCITS ETF Accumulating är en stor ETF med tillgångar på 714 miljoner euro under förvaltning. VGEA ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Om riktmärket

Bloomberg Euro Aggregate: Treasury Index är ett allmänt erkänt riktmärke utformat för att återspegla det totala universum av börsnoterade statspapper med fast kupong i euro med löptider längre än ett år och som har en minsta emissionsstorlek på 300 miljoner EUR.

Investeringsstrategi

Bloomberg Euro Aggregate Treasury-index följer eurodenominerade statsobligationer utgivna av medlemmar i euroområdet. Alla löptider ingår. Betyg: Investment Grade.

Handla VGEA ETF

Vanguard EUR Eurozone Government Bond UCITS ETF Accumulating (VGEA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Bolsa Mexicana de ValoresEURVGEA
Borsa ItalianaEURVGEA
London Stock ExchangeGBPVETA
SIX Swiss ExchangeCHFVETA
XETRAEURVGEA

Största innehav

VärdepapperRäntaFörfallodag
Spain Government Bond31/05/2024
Italy Buoni Poliennali Del Tesoro15/08/2024
Bundesschatzanweisungen15/09/2023
French Republic Government Bond OAT25/11/2029
French Republic Government Bond OAT0.7525/11/2028
French Republic Government Bond OAT1.7525/05/2023
French Republic Government Bond OAT25/02/2024
French Republic Government Bond OAT25/02/2026
Italy Buoni Poliennali Del Tesoro1.6501/12/2030
Bundesrepublik Deutschland Bundesanleihe15/05/2036

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version