Nyheter

VettaFis chef för energianalys säger att midstream sektorn har visat sig motståndskraftig

Publicerad

den

Stacey Morris, chef för energianalys på VettaFi, ansluter sig till Proactives Stephen Gunnion för att fördjupa sig i nyckelskillnaderna och delade egenskaperna mellan energisektorn i mitten av energisektorn – inkluderad i Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP) – och europeiska energibolag.

Båda sektorerna uppvisar defensiva egenskaper, men av olika anledningar: majors litar på sin storlek och diversifiering, medan midstreams avgiftsbaserade affärsmodell stärker dess motståndskraft.

Trots ett utmanande år med lägre resultat på grund av fluktuerande olje- och gaspriser, upprätthöll midstream-företag stabila kassaflöden, vilket distanserade dem från volatiliteten kopplad till råvaror.

Morris noterade att i år har midstream ökat med 6 procent, i motsats till Euro Stoxx 600 Oil and Gas Indexs ljumma prestation. Attraktionskraften hos midstream ligger i dess robusta utdelningar, som gav 7,4 % den 8 augusti, och en mångsidig exponering över 30 beståndsdelar, vilket positionerar den som ett strategiskt komplement eller diversifieringsverktyg för europeiska investerare som söker jämnare avkastning och isolering från osäkerhet i regelverket.

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP) ger exponering mot medelstora energibolag som är involverade i bearbetning, transport och lagring av olja, naturgas och naturgasvätskor på de amerikanska och kanadensiska marknaderna.

Handla JMLP ETF

HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version