Nyheter

VDTA ETF investerar i dollardenominerade statsobligationer

Publicerad

den

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Accumulating (VDTA ETF) använder sig av en passiv förvaltning – eller indexering – investeringsmetod, genom fysiskt förvärv av värdepapper, och strävar efter att följa resultatet för Bloomberg Global Aggregate US Treasury Float Adjusted Index (”Indexet”).

Fonden investerar i ett representativt urval av obligationer som ingår i indexet för att nära matcha indexets kapital- och inkomstavkastning.

Indexet mäter resultatet för en bred spridning av obligationer denominerade i US-dollar som betalar en fast ränta utgiven av den amerikanska staten.

Obligationer i indexet har en löptid längre än ett år och är i allmänhet investment grade.

I mindre utsträckning kan fonden investera i liknande typer av statsobligationer utanför Indexet.

Beskrivning av Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Accumulating

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Accumulating investerar i statsobligationer med fokus på USA. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har AAA-betyg. Detta är högsta möjliga kreditvärdighet. ETF har en valutaexponering i USD. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,07 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Accumulating har tillgångar på 173 miljoner euro under förvaltning. VDTA ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Bloomberg Global Aggregate US Treasury Float Adjusted-index följer amerikanska statsskulder, utgivna av den amerikanska regeringen. ”Flottjusterad” betyder att indexet inte tar hänsyn till obligationer som är otillgängliga för allmänheten.

Handla VDTA ETF

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Accumulating (VDTA ETF) är en börshandlad kryptovaluta som handlas på bland annat London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Bolsa Mexicana de ValoresUSDVDTA
Borsa ItalianaEURVDTA
London Stock ExchangeGBPVUTA
London Stock ExchangeUSDVDTA
SIX Swiss ExchangeCHFVUTA

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version