Nyheter

Vanguard snart lika stora som iShares

Publicerad

den

Vanguard är på gränsen till en stor ETF-milstolpe, och är snart lika stora som iShares. Vanguard kan således gå om iShares och bli den främsta ETF-leverantören. Per den sista juli 2023 hade Vanguard ett AUM på 2,25 miljarder dollar, en hårsmån från iShares förvaltade 2,26 miljarder dollar, det vill säga Vanguard är nästan lika stora som iShares.

I aktier har iShares en ledning på endast 3 procent med 1,87 miljarder USD AUM, jämfört med Vanguards 1,81 miljarder USD. Men det är på räntemarknaden där Vanguard briljerar och har 405,61 miljarder dollar i tillgångar, nästan 25 procent mer än iShares 328,85 miljarder dollar.

Vanguard har sex av de tio bästa ETFerna, iShares har två, och Invesco och State Street har vardera en. Vanguards strategiska flöde och prestationshantering har lett till konsekventa positiva inflöden sedan april 2022.

Kostnader spelar också en roll, med både Vanguard och iShares som erbjuder identiska genomsnittliga kostnadskvoter på 0,05 procent på kärnprodukter.

Mitt i denna ETF-uppgörelse är Vanguards skickliga marknadsföring och meddelanden uppenbara. ETF-landskapet utvecklas, och Vanguards uppstigning är en historia att noga följa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version