Nyheter

VanEck Esports ETF gynnas av nedstängningar i ekonomierna

Publicerad

den

VanEck Vectors Video Gaming and eSports ETF (NASDAQ: ESPO) är ett av videospelet och e-ETF: er som uppnår nästa nivå status i år och de goda nyheterna är att fondens framgång är rotad i trovärdiga fundament.

ESPO spårar utvecklingen för MVIS Global Video Gaming and eSports Index (MVESPO). Indexet är ett reglerbaserat, modifierat kapitalviktat, floatjusterat index som är avsett att ge investerare möjlighet att spåra den totala utvecklingen för företag som är involverade i videospel och e-sport.

Esport har visat sig vara en växande trend, inte en fluga på natten, och coronaviruspandemin framhäver nyttan och livskraften i ESPO: s investeringsavhandling.

”Esportens tittarantal fortsätter att växa och sätta nya rekord, som delvis drivs av den ökande befolkningen av digitala infödingar. En eNASCAR-loppsändning på Fox och Fox Sports 1 den 29 mars 2020, lockade över 1,3 miljoner tittare, vilket gjorde det till den mest sett TV-sportevenemanget i historien,” sa VanEck i en ny analys.

Trenden bör fortsätta

Det är ingen hemlighet längre att spel, eller e-sport, är stora affärer och att trenden bör fortsätta 2020. Med detta sagt bör investerare hålla spelfokuserade ETF:er på sina bevakningslistor för det nya året. Viktigt är att videospelaktier har rykte om att prestera bra efter tidigare fall av virussituationer jämförbara med COVID-19.

”Intäkterna från videospel har ökat stadigt de senaste åren, och med hjälp av teknisk innovation har videospelutgivare diversifierat sina intäktsströmmar. Framför allt har ökningen av modellen ”spel som en tjänst” bidragit till att förlänga intäktslivscykeln för spel ”, konstaterar VanEck.

Esport gör publiken medveten om det ökade mängden engagemang för videospel över olika spelplattformar, streamingtjänster och nu eSports. Esports är särskilt anmärkningsvärt med tanke på hur traditionella sporter alla har avbrutits. Som ett resultat har många idrottare, såväl som konsumenter, övergått till eSports.

“Videospel och e-sportaktier är unikt positionerade för den nuvarande marknaden, eftersom beställning som skyddas på plats förblir i kraft. Över hela branschen har analytiker noterat en kraftig ökning av videospel och e-sport-engagemang, från människor som spelar spel till tittartal, konstaterar VanEck.

Hittills har investerare lagt till 214 miljoner dollar till ESPO.

VanEck Vector Video Gaming och eSports UCITS ETF (Xetra: ESP0) är den europeiska motsvarigheten till VanEck Vectors Video Gaming och eSports ETF (NasdaqGM: ESPO). Denna börshandlade fond kan handlas genom de flesta svenska nätmäklare.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version