Nyheter

Vad kommer en bitcoin att vara värd efter BlackRock ETF-godkännande?

Publicerad

den

En potentiell spotbitcoin ETF-produkt från Wall Street-jätten BlackRock kommer sannolikt att locka investerare. Eftersom ett potentiellt godkännande av en BlackRock ETF, en spot-bitcoin-börshandlad fond kommer att ge stora nya källor till efterfrågan på tillgången, spekulerar bitcoin-investeringsföretag och marknadsanalytiker om prispåverkan.

En av de största sakerna som har hänt med det här utrymmet på länge är över oss, vilket leder oss till frågan: Baserat på data, hur stort kan priset på bitcoin bli, hur stort börsvärde kan bitcoins börsvärde bli. vara, post-BlackRock ETF?

För att svara på den frågan måste vi sätta det potentiella godkännandet i sammanhanget med de andra källorna till efterfrågan på bitcoininvesteringar, för att bättre kontextualisera hur fler institutionella köpare kommer att förändra landskapet.

Var kommer det kravet ifrån? Institutionell investeringstillgång som en BlackRock, som en Fidelity, som en Charles Schwab; företagsskatter, som en MicroStrategy, som en Tesla; en remitteringstillgång, så skicka pengar hem eller utomlands; statskassan, USA, Kina, Ryssland; tillväxtmarknadsvaluta, så M2; ekonomisk avveckling, så som amerikanska banker avvecklar; och då också bara som en anfallssäker tillgång. Och så är den stora förstås digitalt guld.

Inom detta landskap borde det inte vara någon överraskning att bitcoin har stigit till ett börsvärde på 677 miljarder dollar hittills. Men eftersom BlackRock och andra lovar att inleda helt ny institutionell tillgång till BTC, hur kan priset reagera?

Galaxy Digital rapporterade att de förväntar sig 14 miljarder dollar kan komma att investeras i en BlackRock ETF, vilket kan höja priset med 75 procent.

Baserat på den senaste tidens höjdpunkter i bitcoinpriset efter en hausseartad ETF-godkännandeutveckling och andra marknadsdata som pekar på mer aktiva institutionella investeringar, är det tydligt att godkännandet av en BlackRock ETF kommer att driva bitcoinpriset uppåt.

Även om forskningen som utförs i hela branschen ger några insiktsfulla uppskattningar, är det enda som verkar helt klart vid det här laget att bitcoin-priset är redo att stiga.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version