Följ oss

Nyheter

Vad kan vi förvänta oss av halvledarfonderna denna rapportsäsong?

Publicerad

den

accelerationen inom e-handel för allt från fjärrarbete till underhållning och shopping. Dessutom är den pågående bristen en stor medvind för halvledarfonderna

Halvledarhörnan i det breda teknikutrymmet har kört högt på med accelerationen inom e-handel för nästan allt, allt från fjärrarbete till underhållning och shopping. Dessutom är den pågående bristen en stor medvind för halvledarfonderna.

Som sådan har iShares PHLX Semiconductor ETF SOXX, VanEck Vectors Semiconductor ETF SMH och First Trust NASDAQ Semiconductor ETF FTXL ökat med cirka 12%, 11% respektive 6,9%. Denna uppåtgående trend kan fortsätta att gå in i rapportsäsongen.

Några välkända spelare i rymden som Texas Instruments (TXN), Intel (INTC), Qualcomm (QCOM), NVIDIA (NVDA) och Advanced Micro Devices Inc. (AMD) kommer att rapportera intäkter de närmaste dagarna. Låt oss gräva i den ekonomiska bilden av de företag som har högre allokering i de ovannämnda ETF: erna och förmågan att flytta fonderna upp eller ner när resultatet under första kvartalet utvecklas. SOXX koncentreras till stor del på fem företag med en sammanlagd andel på 37% följt av 28,2% för SMH och 13% för FTXL.

Inför rapporterna

Intel planerar att släppa resultatet efter marknadsstängning den 22 april. Aktien såg en en positiv resultatuppskattning om 4 cent under de senaste 30 dagarna för det kvartal som ska rapporteras. Analytiker som höjer uppskattningar precis före resultatet – med den mest aktuella informationen som möjligt – är en bra indikator för aktien. Intel levererade i genomsnitt en överraskning på 15,80% under de föregående fyra kvartalen.

Texas Instruments kommer att rapportera den 27 april efter marknadsstängning.. Aktien såg ingen resultatuppskattning under de senaste 30 dagarna för det kvartal som ska rapporteras. Resultatöverraskningsspåret under de senaste fyra kvartalen har varit bra, med rytmen i genomsnitt 34,86%.

Qualcomm beräknas rapportera en vinst ESP på 0,00%. Aktien bevittnade ingen revidering av resultatuppskattning under de senaste 30 dagarna för det rapporterade kvartalet och levererade i genomsnitt en resultatöverraskning på 14% under de efterföljande fyra kvartalen. Företaget förväntas rapportera resultat efter stängningsklockan den 28 april.

NVIDIA, förväntas rapportera den 20 maj, med en ESP på + 2,51%. Företaget levererade i genomsnitt en resultatöverraskning på 10,71% under de senaste fyra kvartalen. Den såg en positiv resultatuppskattning om 4 cent under de senaste 30 dagarna för kvartalet som ska rapporteras.

Advanced Micro Devices spås inkomma med en ESP-vinst på -0,32%. Dess överraskningshistorik är imponerande, med ett genomsnittligt slag på 9,26% för de föregående fyra kvartalen. Aktien bevittnade ingen revidering av resultatberäkningen under de senaste 30 dagarna för kvartalet som ska rapporteras. Företaget kommer att rapportera resultatet den 27 april efter stängningsklockan

Slutsats

Eftersom de flesta företag i detta utrymme förväntas slå resultat och har sett en positiv uppskattning av resultatuppskattningsaktivitet, kan halvledarfonderna fortsätta se smidig handel under de kommande veckorna.

Handla SOXX

iShares PHLX Semiconductor ETF (SOXX) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i iShares PHLX Semiconductor ETF (SOXX).

Handla SMH

VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH). Även Plus500 erbjuder handel med SMH ETF i form av CFDer.

Handla FTXL

First Trust NASDAQ Semiconductor ETF (FTXL) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i First Trust NASDAQ Semiconductor ETF (FTXL).

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *