Nyheter

Vad bestämmer marknadsvärdet på kryptovalutor

Publicerad

den

Marknadsvärdet på kryptovalutor bestäms av utbud och efterfrågan. Kryptovalutor har funnits sedan 2009 och är, jämfört med aktier och obligationer, ett relativt nytt tillgångsslag. Historiskt har kryptovalutor uppvisat relativt stora svängningar och vi förväntar oss detta även framgent.

Inflation – kryptovalutor vs. ”vanliga valutor

I nästan alla kryptovalutor är det maximala antalet begränsat. Detta skiljer sig med vanliga valutor. Värdet på traditionella valutor (även kallat ”fiat-valutor”) baseras till stor del på centralbankers beslut kring räntenivåer och penningmängd.
lång sikt kommer centralbankernas penningpolitik att leda till inflation. Kryptovalutorna är ”immuna” mot centralbankernas penningpolitik.

Att investera i kryptovalutor

Kryptovalutor har många olika användningsområden. Sedan den första kryptovalutan (Bitcoin) lanserades 2009 har tusentals olika kryptovalutor dykt upp kryptovalutamarknaden. Det kan därför vara en stor utmaning att analysera och besluta vilken eller vilka kryptovalutor som är bra alternativ och på vilken börs som man skall handla sina kryptovalutor på.

Därför erbjuder Virtune en indexfondav kryptovalutor, i formen av en ETP (Exchange Traded Product), som heter Virtune Crypto Top 10 Index ETP. Denna ETP erbjuder en bred exponering mot kryptomarknaden och kan handlas i realtid, precis som en aktie, hos till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Virtune Crypto Top 10 Index ETP

Handla VIR10SEK

Virtune Crypto Top 10 Index ETP (VIR10SEK) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Nasdaq Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Håll dig uppdaterad

Håll dig informerad och prenumerera på Virtunes månatliga nyhetsbrev för att få exklusiva insikter om kryptomarknaden och utvecklingen av Virtunes produkter. Anmäl dig här.

Denna marknadskommentar om kryptovalutor publiceras på Etfmarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Virtune.

Ansvarsfriskrivning

Kryptovalutamarknadskommentaren har producerats av Virtune. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Virtune tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version