Nyheter

Vad är skillnaden på att investera i fastigheter eller fastighetsaktier

Publicerad

den

Om du investerar i fastigheter köper du konkret fysiskt mark eller egendom. Investering i aktier är helt annorlunda; Om du köper aktier i ett företag köper du en del av företaget. Vad är skillnaden på att investera i fastigheter eller fastighetsaktier

Riskerna för varje investeringstyp skiljer sig åt. När du äger fastigheter exponerar Du Dig för underhållskostnader, kapitalkostnader, skatter och kanske utvecklingskostnader varje månad. Med det sagt är värdena på fysiska tillgångar mindre benägna att bli värdelösa än aktier.

Investera i fastigheter

Många investerare är mer bekanta med fastighetsinvesteringar eftersom de är verkliga. De flesta av oss har någon gång köpt en bostad. Du kan röra, känna och inspektera egendomen som du äger. Dessutom har du som fastighetsägare större kontroll över värdet och användningen av din investering än vad en genomsnittlig aktieägare har.

Fastighetsinvesteringar faller inom två huvudkategorier: bostäder och kommersiella. Bostadsfastigheter omfattar alla enfamiljshus, byggnader som är avsedda för en till fyra familjer, kooperativa enheter och bostadsrätter. Typiska investeringsstrategier är markutveckling eller agerande som hyresvärd för uthyrningsändamål.

Kommersiella fastighetsinvesteringar fokuserar på mark eller byggnader som har vinstgenererande verksamhet och har i allmänhet högre startkostnader än bostadsinvesteringar. Uthyrningsfastigheter som innehåller fem eller fler familjeenheter anses också kommersiella. De flesta kommersiella fastighetsägare genererar inkomster genom hyror från kontor och butikshyresavtal.

Investera i aktier

Utöver preliminär analys för att bestämma vilka aktier som ska köpas kräver inte investeringar i fastighetsaktier mycket arbete. Aktier fungerar som fordringar på företagsvinster (och eventuellt utdelningar).

Du är inte anställd i företaget, och Du deltar nästan aldrig i ledningsbeslut. (Aktieägarna har rätt att närvara på bolagsstämman, där till exempel val av styrelseledamöter är en punkt.) I den utsträckningen utgör aktier en lättare investering, men de lämnar ut dig till ledningen affärsförmåga.

Aktier är mer likvida medel än fastigheter. Det är lättare att köpa och sälja aktier än att köpa och sälja fastigheter. Du kan belåna båda investeringarna.

Fastigheter eller fastighetsaktier?

I allmänhet är köp och innehav av aktier (och återinvestering av utdelningar) det bästa sättet att ackumulera rikedom på lång sikt. Den genomsnittliga årliga avkastningen på det amerikanska bostadsprisindexet under 113-årsperioden mellan 1900 och 2012 var 7,2 procent.

Under samma period uppnådde Dow Jones Industrial Average en genomsnittlig årlig avkastning på 9,2 procent. Fastigheter tenderar att se mindre oregelbundna svängningar än aktiemarknaden. Båda investeringarna har en beprövad långsiktig historik för att generera avkastning.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version