Nyheter

Vad är Naturgasterminer?

Publicerad

den

Naturgasterminer CFDer är mycket eftertraktade av handlare tack vare dess volatilitet och säsongsbetonade förutsägbarhet. Under det senaste decenniet har naturgasföretag gått från att arbeta på inhemska marknader till globala, och fångat handlarnas uppmärksamhet när nya tillväxtmöjligheter dyker upp.

Detta beror delvis på växande efterfrågan från utvecklingsländer, stärkandet av global infrastruktur och framstegen inom teknik för flytande naturgas.

För att dra fördel av den växande marknaden för naturgasterminer erbjuder många CFD handlare möjligheten att gå long eller short på denna råvara genom att handla CFD:er, utan att behöva köpa den underliggande tillgången.

Naturgasterminer

Naturgas är en vara som måste prospekteras, utvinnas och förädlas för att den ska kunna konsumeras av köpare. Denna långa process kräver en stor förhandsinvestering av naturgasproducenter.

För att säkerställa att de kommer att kunna sälja gasen med vinst, skapar naturgasproducenter avtal med en distributör eller ett annat företag som förser konsumenterna med naturgas till en fastställd kurs. Avtalet anger att en köpare kommer att köpa ett fast belopp på en miljon brittiska termiska enheter (MMBTU) gas för en fast avgift, som ska betalas vid ett senare tillfälle.

Varje kontrakt är värt 10 000 miljoner brittiska termiska enheter (MMBTU) så om någon behöver 50 000 MMBTU måste de köpa 5 kontrakt. Dessa kontrakt kan sedan handlas på Chicago Mercantile Exchange (CME) av handlare som strävar efter att dra nytta av det uppskattade värdet av kontraktet på dess utgångsdatum.

Naturgasterminer vs Naturgasterminer CFDer

Louisiana, USA:s Henry Hub fungerar som branschens prissättningsriktmärke. Alla naturgashandelskontrakt på den underliggande marknaden baseras på priset från denna plats.

Vid köp av ett kontrakt för 10 000 MMBTU direkt på CME, kan en köpare uppmanas att acceptera leveransen och lagra den. Detta är svårt för en köpare eftersom de i allmänhet 1) inte har möjlighet att lagra naturgas och 2) inte vill ta på sig kostnaden för transport och lagring av denna vara.

Det finns många fördelar med att handla med Natural Gas Futures CFD:er.

Att handla CFDer låter dig handla med denna vara med hävstång, vilket ökar din köpkraft (eller säljkraft) samtidigt som du ökar exponeringen för marknadens volatilitet. Detta innebär att handlare kan använda samma mängd kapital och dra på sig mer vinster, men de kan också drabbas av större förluster. Många CFDer erbjuder dessutom en automatisk rollover-tjänst, vilket innebär att öppna positioner och order automatiskt rullas över till nästa terminskontrakt.

Det är viktigt att komma ihåg att handel med CFD:er har sina fördelar, men det finns också betydande risker.

Varför handla med naturgas-CFDer?

Naturgas har visat sig vara en kraftfull energikälla för både industrier och privatkunder. Den ökade efterfrågan har fångat uppmärksamheten hos CFD-handlare som vill bli exponerade för denna råvaras säsongsmässiga volatilitet medan de handlar med hävstång.

Växande marknader och ökad efterfrågan kan ha en effekt på naturgasens värdering och föra med sig fluktuationer och möjligheter över tid.

Handla naturgas hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla naturgas hos AvaTrade

AvaTrade är en valutahandels- och contract for difference-mäklare med säte i Dublin, Irland. Genom dess handelsplattformar och mobilappar, erbjuder företaget handel på många olika marknader, inklusive valutor, råvaror, aktieindex, aktier, börshandlade fonder, bitcoin samt obligationerTill AvaTrade .

Handla naturgas hos IG

Även IG erbjuder emellertid handel med naturgas . Till IGs hemsida.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version