Nyheter

Vad är bästa sättet att handla med ETF:er?

Publicerad

den

Börshandlade fonder (ETF) har blivit en av de mest populära typerna av investeringar idag. ETF:er handlas lika enkelt som alla andra börsnoterade aktier. När det gäller ETF:er kan till synes små faktorer ha stor inverkan på den totala investeringen. Här är några tips som hjälper dig att navigera i ETF-utrymmet.

Använd Limiterade Orders

Använd limiterade order när du köper eller säljer ETF:er. Även om du riskerar att inte fylla din fullständiga order vid detta tillfälle, anger du limiterade det önskade priset för din order och kan undvika många dåliga körningar. Särskilt sant är detta för nyare fonder, perioder med låg volym eller under volatila marknadsmiljöer, med användning av limiterade order för att genomföra ETF-affärer bör betraktas som den föredragna metoden för orderingång.

Känn din marknad

Var uppmärksam på volatila marknadsperioder. Stora svängningar i de underliggande värdepapperen eller marknaderna som sällan handlas kan påverka en köpkraftsspridning för en ETF, vilket leder till mindre önskvärda genomföranden, om en investerare inte är försiktig. Många ETF:er har intradag substansvärde (iNAV), vilket ger en aktuell uppskattning av ETF:ens substansvärde.

INAV för en ETF uppdateras vanligtvis flera gånger i minuten, men volatila rörelser kan skapa en tillfällig differens mellan ETF:ens pris på marknaden och den angivna iNAV. INAV kan förbli statisk om den underliggande tillgån gen är knuten till en börs som är stängd eller verkar på en utländsk marknad till exempel London Stock Exchange (LSE) versus New York Stock Exchange (NYSE). Även marknader där värdepapper handlar mindre ofta, som vissa obligationer, kan få iNAV att återspegla inaktuella priser och vara mindre exakta värdeindikatorer.

Var försiktig när börsen öppnar och stänger

Var extra försiktig under ögonblicken nära börsens öppning och stängning. Spreaden är skillnaden mellan de priser som anges för försäljningen (ask) och köp av en aktie. Marknadsförare kanske inte har en stram spreaddirekt vid marknadens öppning och kan leda till oönskade genomföranden när de införs före eller runt öppettiden.

Handlare kan också bevittna en utvidgning av spread sent på handelsdagen eftersom färre marknadsaktörer är aktiva när det närmar sig. Dessutom kan auktoriserade deltagare (AP) behöva balansera sina böcker mot stängning av en marknad och kan vara ovilliga att anta stora affärer vid denna tid. Om handel måste ske under dessa perioder, överväg att använda limiterade order för att minska risken för ett dåligt genomförande av din handel.

Håll koll på flödet

Aktier och fonder på börser som NYSE eller Nasdaq handlas på en auktionsmarknad. Mer aktiva och ofta handlade aktier och fonder kan ha stramare spreadar. Volymen är dock inte det enda måttet på en ETF:s likviditet. Marknadsaktörerna utvärderar ständigt förhållandet mellan fondens pris och dess underliggande värdepapper och bör snabbt korrigera eventuella felaktiga uppskattningar. Återigen kan användning av limiterade order hjälpa investerare att genomföra affärerna till ett acceptabelt pris i ETF:er med lägre volym

Nå ut för hjälp

När du handlar större kvantiteter av aktier i vilken ETF som helst eller handlar i en ETF där du kan vara osäker på hur du bäst ska genomföra, överväg att prata din mäklare, trading desk eller direkt med ETF-leverantören för att underlätta det önskade genomförandet av din affär. Denna metod för att utnyttja ETF-handelsexperter kan hjälpa till att undvika potentiellt dyra misstag som kan uppstå vid handel på egen hand.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version