Nyheter

V0IH ETF investerar i de största företagen inom oljeservicesektorn

Publicerad

den

VanEck Oil Services UCITS ETF A (V0IH ETF) investerar i aktier med fokus på Energy, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Fondbeskrivning

Olja utgör för närvarande en stor del av den globala energiförbrukningen och dess relevans förväntas förbli hög även under de kommande decennierna, när världens energibehov ökar. Händelserna 2022 har stärkt argumenten för olja som ett sätt att säkerställa energisäkerhet och för att gradvis bidra till att genomföra energiomställningen mot en koldioxidfri ekonomi. VanEck Oil Services UCITS ETF möjliggör en investering i uppströms oljesektorn.

  • Investera i 25 amerikanska börsnoterade bolag i framkanten av uppströms oljesektorn
  • exponering för en kritisk naturresurs för energisäkerhet och oberoende
  • Traditionellt inflationsskydd som erbjuds av hårda tillgångar
  • Företag involverade i aktiviteter som sträcker sig från underhåll och produktion av oljeutrustning, borrning och teknikbaserade tjänster

Investeringsstrategi

VanEck Oil Services UCITS ETF A strävar efter att spåra MarketVector US Listed Oil Services 10% Capped-index. MarketVector US Listed Oil Services 10% Capped-index spårar företag som är noterade i USA och involverade i prospektering och produktion av olja. Den maximala vikten för ett enskilt företag i indexet är begränsad till 10 %.

Handla V0IH ETF

VanEck Oil Services UCITS ETF A (V0IH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPOIGB
London Stock ExchangeUSDOIHV
XETRAEURV0IH

Största innehav

VärdepapperKortnamnVikt %
SCHLUMBERGER NVSLB US10.69
BAKER HUGHES COBKR US10.42
HALLIBURTON COHAL US10.04
TENARIS SATS US9.49
CHAMPIONX CORPCHX US6.83
NOV INCNOV US6.49
NOBLE CORP PLCNE US5.69
TECHNIPFMC PLCFTI US5.15
TRANSOCEAN LTDRIG US5.13
VALARIS LTDVAL US4.78

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version