Följ oss

Nyheter

Utveckling börshandlade fonder juli 2015

Publicerad

den

Utveckling börshandlade fonder juli 2015

Utveckling börshandlade fonder juli 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi skrivit Utveckling börshandlade fonder juli 2015 på den amerikanska marknaden. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

Såväl de amerikanska aktierna som de börshandlade fonder som handlas på börserna i USA har haft en volatil månad, men investerarna förbereder sig på att ta ett bett igen eftersom indexen återhämtar sig. Under juli 2015 steg Dow Jones Industrial Average med 0,3 procent, Nasdaq Composite ökade med 2,0% och S & P 500 steg med 1,8%. Utveckling börshandlade fonder juli 2015 är en månadssammanfattning av ETF-marknaden i USA, vi har som mål att kunna publicera en liknande sammanställning för den svenska ETF-marknaden i framtiden.

De bästa ETFerna utan hävstång

De bästa ETFerna utan hävstång under den senaste månaden inkluderar Market Vectors India Small-Cap Index ETF (NYSEArca: SCIF) som steg med 10,5 procent, First Trust Dow Jones Internet Index Fund (NYSEArca: FDN) som redovisade en ökning med 7,8 procent och EGShares India Small Cap ETF (NYSEArca: SCIN) som var upp med 7,6 procent.

Den indiska aktiemarknaden återhämtar sig, och det är framförallt small cap segmentet som fångat investerarnas intresse. Återhämtningen kommer efter de stora utförsäljningarna som följde efter det att Kinas aktiemarknad brakade samman förra månaden. Den indiska aktiemarknaden har också stöd av de reformer som landets regering genomfört, något som varit till fördel för Indiens företag.

I USA är det framförallt tekniksektorn som stigit sedan flera av de stora bolagen kommit med starka rapporter för det andra kvartalet. Till exempel rapporterade Amazon (NasdaqGS: AMZN), vilket är en viktig komponent i FDN ett halvårsresultat som var betydligt bättre än prognosticerat.

Förlorarna

De sämsta ETFerna utan hävstång under den senaste månaden var First Trust ISE-Revere Natural Gas Index Fund (NYSEArca: FCG), som föll med 25,3 procent, C-Tracks on Citi Volatility Index ETN (NYSEArca: CVOL) som rasade med 24,9 procent och iShares MSCI Global Gold Miners ETF (NYSEArca: RING) som backade med 24,5 procent.

Grekland var på tapeten under början av månaden när det grekiska dramat fick sin upplösning. I början av juni hade New York Stock Exchange problem med tekniken vilket bidrog till att handeln låg nere under nästan halva handelsdagen. Då de kinesiska aktierna sedan vände nedåt kom detta att bidra till kursfall världen över. Senare visade sig att börserna i Kina kom att stabiliseras vilket ledde till en ökad riskaptit, något som kom att stödja de globala aktiemarknaderna. Den preliminära grekiska överenskommelsen som antogs i mitten av juli om att anta hårdare åtstramningsåtgärder för att återbetalningstid hjälpte lindra en del av osäkerheten vi såg på kapitalmarknaden.