Nyheter

Utbudsstörningar av colombianskt kaffe har redan höjt priserna

Publicerad

den

Den globala kaffeförsörjningen tog ytterligare en stor träff då colombianska bönder enligt uppgift har hållit tillbaka leverans av nästan en miljon säckar colombianskt kaffe i år

WisdomTree Coffee (COFF), en börshandlad råvara som investerar i kaffeterminer har i år stigit med 54 procent på högre kaffepriser med torka, oväntade frost och fraktbrist som hämmar exporten av Arabica-kaffe från Brasilien. Senast tog global kaffeförsörjning ytterligare en stor smäll då colombianska bönder enligt uppgift har hållit tillbaka leverans av nästan en miljon påsar säckar i år, vilket motsvarar 10% av landets totala produktion.

Analytiker uppskattar att priset på kaffemarknaden kan fortsätta att stiga med denna colombianska strategi och de pågående produktionskamparna i Brasilien. För närvarande ligger priset på kaffe på kaffemarknaden runt 2,11 dollar per pound, mer än det dubbla priset jämfört med samma tid förra året. Colombianskt kaffe betygssätts bättre än kaffe från andra länder. Det premieras således medan kaffe från länder som bedöms som sämre handlas med rabatt.

ETFer och andra börshandlade produkter på kaffe

WisdomTree Coffee (COFF)

WisdomTree Coffee – EUR Daily Hedged (ECOF)

WisdomTree Coffee 2x Daily Leveraged (LCFE)

WisdomTree Coffee 3x Daily Leveraged (3CFL)

ETFS 3x Daily Short Coffee (3CFS)

iPath Series B Bloomberg Coffee Subindex Total Return ETN (JO)

Handla kaffe hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla kaffe hos IG Markets

IG är ett företag som specialiserar sig på finansiella derivatinstrument, huvudsakligen handel med CFD på aktier, index, råvaror och valutor. IG har även handel med CFD på många amerikanska ETF. Till IGs ETF Screener

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version