Följ oss

Nyheter

USPY ETF en satsning på cybersäkerhet

Publicerad

den

L&G Cyber Security UCITS ETF (USPY ETF) syftar till att spåra resultatet för ISE Cyber Security® UCITS Index ("Indexet").

L&G Cyber Security UCITS ETF (USPY ETF) syftar till att spåra resultatet för ISE Cyber Security® UCITS Index (”Indexet”).

Beskrivning av L&G Cyber Security UCITS ETF

L&G Cyber Security UCITS ETF investerar i aktier med fokus på teknologiföretag från hela världen. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,69 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). L&G Cyber Security UCITS ETF är en mycket stor ETF med tillgångar på 2 329 miljoner GBP under förvaltning. ETF:n är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Ögonblicksbild av fonden

Långsiktig allokering. Långsiktig megatrend som LGIM tror radikalt förändrar vårt sätt att leva och arbeta

Hög tillväxtpotential. Syftar till att fånga den överdimensionerade tillväxtpotentialen för cybersäkerhetsprodukter och -tjänster

Utnyttja branschexpertis. En investeringsstrategi för indexspårning som stöds av ett team av cybersäkerhetsexperter

Främjar det hållbarhetsegenskaper? Fonden främjar en rad miljömässiga och sociala egenskaper som uppfylls genom att följa indexet. Ytterligare information om hur sådana egenskaper uppfylls av fonden finns i fondtillägget

ISE Cyber Security® UCITS Index

Indexet syftar till att spåra resultatet för en korg av aktier i företag som är aktivt engagerade i att tillhandahålla cybersäkerhetsteknik och -tjänster.

Indexet består av företag som handlas offentligt på olika börser runt om i världen som genererar en väsentlig del av sina intäkter från cybersäkerhetsindustrin. Branschen anses bestå av företag inom följande två undersektorer:

(1) Infrastrukturleverantörer som utvecklar hårdvara och mjukvara för att säkerställa intern och extern åtkomst till filer, webbplatser och nätverk; och

(2) Tjänsteleverantörer som tillhandahåller konsulttjänster och säkra cyberbaserade tjänster.

Ett företag är endast berättigat att ingå i indexet om det är av tillräcklig storlek (bestämt med hänvisning till det totala marknadsvärdet på dess aktier) och det är tillräckligt ”likvid” (ett mått på hur aktivt dess aktier handlas på en dag grund).

Inom indexet bestäms vikterna som tilldelas undersektorerna Infrastrukturleverantör och Tjänsteleverantörer med hänvisning till den relativa storleken på varje sektor (dvs det totala marknadsvärdet på aktierna i alla företag inom varje undersektor). Inledningsvis är företagen lika viktade inom varje delsektor. En justering av vikterna görs dock om något företag inte klarar av ett likviditetstest som tillämpas för varje företag individuellt.

Handla USPY ETF

L&G Cyber Security UCITS ETF (USPY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURISPY
Euronext AmsterdamEURISPY
London Stock ExchangeGBXISPY
London Stock ExchangeUSDUSPY
SIX Swiss ExchangeCHFISPY
XETRAEURUSPY

Största innehav

VärdepapperVikt %
Palo Alto Networks3.6
Fortinet3.5
Cyberark3.4
Avast3.2
Qualys3.1
Radware3.1
Cloudflare3.0
Trend Micro3.0
Cisco Systems2.9
Juniper Networks2.8

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *