Nyheter

Uranets överraskande värdeökning med sjuttio procent 2023!

Publicerad

den

Sprott Asset Managements VD John Ciampaglia gick med Steve Darling från Proactive för att dela några viktiga insikter om 2023 års marknadstrender. Uran växte fram som en enastående artist. Han pratar om uranets överraskande värdeökning med sjuttio procent 2023. Denna råvara upplevde en anmärkningsvärd 70%-ig prishöjning hittills från år till dag, drivet av förnyat intresse och statligt stöd för kärnenergi.

Ciampaglia lyfte fram den oväntade ökningen av uranets betydelse mitt i globala ansträngningar för renare energilösningar. Allmänhetens känsla för kärnkraft har förbättrats avsevärt, och erkänner dess roll när det gäller att producera utsläppsfri kraft och säkerställa tillförlitlighet. VDn diskuterade också prestanda för andra råvaror, som guld som nådde rekordnivåer och koppar som står inför en växande efterfrågan på grund av övergången till elektrifiering.

Ciampaglia betonade utmaningarna i kopparförsörjningen och förutspådde ökade sammanslagningar och förvärv inom sektorn. Intervjun gav värdefulla insikter om dynamiken på energi- och råvarumarknaderna 2023.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version