Nyheter

ULE ETF dubbla dagliga avkastningen på valutaparet EURUSD

Publicerad

den

ProShares Ultra Euro (ULE ETF) ger 2x den dagliga utvecklingen av avistapriset i euro mot den amerikanska dollarn. ProShares Ultra Euro (ULE ETF), som noteras på NYSEArca är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

ULE Factset Analytics Insight

ULE erbjuder 2x hävstångsexponering mot EUR/USD-korset. Fonden får denna exponering med hjälp av terminskontrakt, och som ett resultat delar den ut en K-1 under skattetid. Som en inriktad produkt är ULE inte utformad för att vara en långsiktig investering. Snarare är det ett kortsiktigt handelsverktyg som balanseras om dagligen.

Fondens långsiktiga avkastning kan skilja sig väsentligt från utvecklingen av euron gentemot den amerikanska dollarn som ett resultat av effekterna av banberoende och sammansättning. Tänk också på att ULE refererar till EUR/USD-korset som publicerats i Wall Street Journal – ett värde som kan skilja sig från andra citerande källor.

Investeringsmål

ProShares Ultra Euro eftersträvar dagliga investeringsresultat, före avgifter och utgifter, som motsvarar två gånger (2x) den dagliga utvecklingen av priset på euron kontra den amerikanska dollarn.

Viktiga överväganden

Denna hävstångsbaserade ProShares ETF strävar efter en avkastning som är 2x avkastningen av dess underliggande jämförelseindex (mål) för en enskild dag, mätt från en NAV-beräkning till nästa.

På grund av sammansättningen av dagliga avkastningar kan innehavsperioder som är längre än en dag resultera i avkastning som skiljer sig väsentligt från målavkastningen, och ProShares avkastning under andra perioder än en dag kommer sannolikt att skilja sig i mängd och möjligen riktning från målavkastningen. för samma period. Dessa effekter kan vara mer uttalade i fonder med större eller omvända multiplar och i fonder med volatila riktmärken.

Investerare bör övervaka sina innehav så ofta som dagligen. Investerare bör konsultera prospektet för ytterligare information om beräkningen av avkastningen och riskerna med att investera i denna produkt.

Vanliga användningsområden för förstorad exponering

Att söka förstorade vinster (kommer också att förstora förluster)

Att få en målnivå för exponering för mindre pengar

Övervikt ett marknadssegment utan ytterligare kontanter

Fondsammanfattning

Fonden strävar efter att uppfylla sitt investeringsmål genom att investera under normala marknadsförhållanden i något av, eller kombinationer av, finansiella instrument (inklusive swapavtal, terminskontrakt och terminskontrakt) baserat på fondens jämförelseindex. Den kommer också att inneha kontanter eller likvida medel såsom amerikanska statspapper eller andra värdepapper med hög kreditkvalitet, kortfristiga räntebärande eller liknande värdepapper som säkerhet för finansiella instrument och väntande investeringar i finansiella instrument.

Handla ULE ETF

ProShares Ultra Euro (ULE ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i ULE ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ProShares Ultra Euro (ULE ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ProShares Ultra Euro (ULE ETF). Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version