Nyheter

UBS ETFer överstiger 100 miljarder USD i tillgångar

Publicerad

den

Företaget skriver att det lanserade sina första börshandlade fonder 2001 med en handfull kärnaktiefonder. ”Genom vårt pågående engagemang med investerare, utbyte av feedback och idéer har erbjudandet kontinuerligt utvecklats för att leverera innovativa lösningar för att möta deras behov. Det mångsidiga produktutbudet hos UBS ETFer fungerar som flexibla byggstenar för aktier, ränteintäkter, råvaror och alternativa strategier. UBS ETF-tillgångar under förvaltning har ökat från cirka 30 miljarder USD för fem år sedan till 100 miljarder USD idag – en årlig tillväxttakt på 27 procent vilket är högre än genomsnittet på den europeiska ETF-marknaden.

”Under det senaste decenniet har det skett en betydande förändring av investerare mot mer hållbara ETFer. Eftersom hållbara ETFer gick snabbare än andra ETFer har UBS AM kunnat dra nytta av denna tillväxt, och höjt investerade tillgångar på 35 miljarder USD vilket gör UBS till den näst största europeiska leverantören i denna kategori. Under 2021 lanserade UBS AM 17 nya hållbara ETFer, inklusive en hel svit av Paris-justerade riktmärken.”

Företaget skriver att det också erbjuder det bredaste utbudet av valutasäkrade aktieklass-ETFer på UCITS ETF-marknaden.

Clemens Reuter, Global Head of ETF & Index Fund Client Coverage på UBS Asset Management, säger: ”Tillväxten av vår ETF-verksamhet till 100 miljarder USD är ett bevis på vårt fokus på investerarnas behov och bredden i vårt erbjudande, vilket ger en transparent och flexibel sätt att investera på nyckelmarknader och tillgångsklasser.”

Ian Ashment, chef för Systematic & Index Investing säger: ”Vårt engagemang för hållbara investeringar i hela vår indexeringsverksamhet har hjälpt UBS AM att växa till att bli den näst största europeiska förvaltaren av indexerade tillgångar. ETFer är en central del av vårt erbjudande och vi försöker ständigt utveckla innovativa nya produkter och lösningar inom indexhantering för våra kunder.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version