Följ oss

Nyheter

Tradingmöjligheter med apelsinjuice: Är efterfrågan på tillväxtmarknader tillräcklig?

Publicerad

den

I den här handelsguiden utforskar vi sätten att handla med apelsinjuice, där du kan börja handla med råvaran. Läs vidare för att ta reda på vad experter tycker om apelsinjuice som en råvara på den globala marknaden.

I den här handelsguiden utforskar vi sätten att handla med apelsinjuice, där du kan börja handla med råvaran. Läs vidare för att ta reda på vad experter tycker om apelsinjuice som en råvara på den globala marknaden.

Anledningar till att du kan handla med apelsinjuice

Investerare kanske vill överväga följande anledningar till att investera i apelsinjuice

Satsa på global uppvärmning

Satsa på efterfrågan på tillväxtmarknader

Inflation Hedge

Satsa på global uppvärmning

Ovanliga vädermönster har haft en så förödande effekt på apelsingrödor den senaste tiden. Många forskare tillskriver ökad orkanaktivitet i Florida till den globala uppvärmningen. På samma sätt skyller vissa torkan i Brasilien på en ökning av temperaturerna.

Dessa väderförhållanden har orsakat utbudschocker för odlade apelsiner tidigare och kan göra det igen i framtiden.

Satsa på efterfrågan på tillväxtmarknader

Tillväxtmarknadsländer som Kina och Ryssland har inte konsumerat apelsinjuice så länge som västländer har gjort. Dessa länder har varit överraskande ljuspunkter i en annars dyster bild för efterfrågan på apelsinjuice.

När tillväxtmarknadsländer ser sina ekonomier växa kan efterfrågan på apelsinjuice öka. Att köpa apelsinjuiceterminer kan vara ett sätt att delta i den efterfrågan.

Apelsinjuice som en inflationssäkring

Att investera i apelsinjuice är ett sätt att skydda sig mot förlust av köpkraft från inflation. Låga räntor från Federal Reserve och andra centralbanker har skapat spekulativa bubblor i många tillgångsklasser.

Även om mat förblir den mest grundläggande och grundläggande nödvändigheten, har jordbruksråvaror ännu inte upplevt betydande prishöjningar.

Men inflationen har potential att ändra på det. Eftersom apelsinjuice har viktiga näringsämnen, inklusive vitamin C och kalium, kan det vara en livsmedelsvara som får en enorm efterfrågan.

Handla apelsinjuice hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla apelsinjuice hos AvaTrade

AvaTrade är en valutahandels- och contract for difference-mäklare med säte i Dublin, Irland. Genom dess handelsplattformar och mobilappar, erbjuder företaget handel på många olika marknader, inklusive valutor, råvaror, aktieindex, aktier, börshandlade fonder, bitcoin samt obligationer. Till AvaTrade .

Handla apelsinjuice hos IG

Även IG erbjuder emellertid handel med apelsinjuice. Till IGs hemsida.

Sätt att handla med apelsinjuice

Traders har flera val när det gäller att handla med apelsinjuice.

Apelsinjuice Futures

Intercontinental Exchange (ICE) erbjuder ett kontrakt på FCOJ som sätter sig i 15 000 pound Frozen Concentrated Orange Juice. Kontraktet löper ut månaderna januari, mars, maj, juli, september och november.

Futures är ett derivatinstrument genom vilket handlare gör hävstångssatsningar på råvarupriser. Om priserna sjunker måste handlare sätta in ytterligare marginal för att behålla sina positioner. Vid utgången avgörs kontrakten fysiskt med leverans.

FCOJ-optioner på terminer

ICE erbjuder också ett optionskontrakt på FCOJ. Optioner är också ett derivatinstrument som använder hävstång för att investera i råvaror. Som med terminer har optioner ett utgångsdatum. Men optioner har också ett lösenpris, vilket är det pris över vilket optionen slutar in the money.

En optionssatsning lyckas endast om priset på FCOJ-terminer stiger över lösenpriset med ett belopp som är större än premien som betalas för kontraktet. Därför måste optionshandlare ha rätt om storleken och tidpunkten för traden i FCOJ-terminer för att dra nytta av sina affärer.

Apelsinjuice ETFer

Dessa finansiella instrument handlas som aktier på börser på samma sätt som aktier.

Det finns emellertid ingen ETF som specifikt investerar i denna råvara.

Kan jag köpa aktier i Apelsinjuiceföretag?

Det är omöjligt att få ren exponering för apelsinjuicepriser genom aktiemarknaden. De flesta apelsinlundar är privatägda.

Hur fungerar CFDer för apelsinjuice?

Ett populärt sätt att investera i apelsinjuice är genom att använda ett derivatinstrument med contract for difference (CFD). CFDer tillåter investerare att spekulera i priset på FCOJ. Värdet på en CFD är skillnaden mellan priset på FCOJ vid köptillfället och dess nuvarande pris. Vissa reglerade mäklare över hela världen erbjuder CFD:er på FCOJ. Kunder sätter in pengar hos mäklaren, som fungerar som en marginal.

Ska jag handla apelsinjuice?

Priserna på apelsinjuice tenderar att vara extremt volatila. För det mesta använder branschaktörer som vill risksäkra sig på apelsinjuiceterminer. Men investerare som vill spekulera i priser på apelsinjuice kan överväga att göra det som en del av en diversifierad korg av råvaror.

Att investera i en korg med råvaror som innehåller apelsinjuice, andra jordbruksråvaror, metaller och energi kan uppnå två mål:

  • Skydd mot inflation
  • Skydd mot individuella råvarors volatilitet

Viktigt: Detta är inte investeringsråd. Vi presenterar ett antal vanliga argument för och emot att investera i denna vara. Vänligen sök professionell rådgivning innan du fattar investeringsbeslut.

Vad är efterfrågan på apelsinjuice?

Även om efterfrågebilden för apelsinjuice har varit svag i USA och västeuropeiska länder, finns det sannolikt fortfarande stor efterfrågan på att priserna på apelsinjuice ska stabiliseras.

Utbudsbilden fortsätter å andra sidan att se bra ut för investerare. De ledande producerande länderna – Brasilien och USA – står inför pågående och till synes oöverstigliga produktionsproblem på grund av väder och sjukdomar.

Riskerna med att handla med denna råvara

Handlare bör dock överväga dessa tre risker med att investera i denna råvara:

Växande oro för fetma och diabetes har satt alla varor med socker i hårkorset för hälsoförespråkare. Apelsinjuice har höga halter av naturligt socker.

Insatser för att utrota trädsjukdomar kan bli framgångsrika. Detta kan leda till större apelsinskördar.

Den globala uppvärmningen kan vara överhypad eller inte orsaken till starkare orkaner. Om lugnare vädermönster återvänder till Florida, kanske citrusindustrin kan byggas upp igen.

Experter har i allmänhet en optimistisk syn på priserna på apelsinjuice på grund av allvarliga utbudsbrister. En expert citerar rekordlåg produktion av apelsin i Florida: ”Det kan vara ganska dåligt – den lägsta sedan omkring 1946. Cirka 70 procent av vad de projicerade går förlorat över hela linjen.” Gene McAvoy, jordbruksexpert, University of Florida

En annan analytiker håller med och konstaterar att marknaden är på kant. Jack Scoville, vice VD för Price Futures Group i Chicago, citerar mycket låga produktionsuppskattningar från Florida Citrus Mutual, en branschorganisation, som skäl till optimism om priser: ”Om skörden är nära så liten, även med den usla [orange juice] efterfrågan och sådana saker kommer vi att ha en chans att driva marknaden upp runt 2 USD [ett pound].”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.