Följ oss

Nyheter

Tradingmöjligheter med apelsinjuice: Är efterfrågan på tillväxtmarknader tillräcklig?

Publicerad

den

I den här handelsguiden utforskar vi sätten att handla med apelsinjuice, där du kan börja handla med råvaran. Läs vidare för att ta reda på vad experter tycker om apelsinjuice som en råvara på den globala marknaden.

I den här handelsguiden utforskar vi sätten att handla med apelsinjuice, där du kan börja handla med råvaran. Läs vidare för att ta reda på vad experter tycker om apelsinjuice som en råvara på den globala marknaden.

Anledningar till att du kan handla med apelsinjuice

Investerare kanske vill överväga följande anledningar till att investera i apelsinjuice

Satsa på global uppvärmning

Satsa på efterfrågan på tillväxtmarknader

Inflation Hedge

Satsa på global uppvärmning

Ovanliga vädermönster har haft en så förödande effekt på apelsingrödor den senaste tiden. Många forskare tillskriver ökad orkanaktivitet i Florida till den globala uppvärmningen. På samma sätt skyller vissa torkan i Brasilien på en ökning av temperaturerna.

Dessa väderförhållanden har orsakat utbudschocker för odlade apelsiner tidigare och kan göra det igen i framtiden.

Satsa på efterfrågan på tillväxtmarknader

Tillväxtmarknadsländer som Kina och Ryssland har inte konsumerat apelsinjuice så länge som västländer har gjort. Dessa länder har varit överraskande ljuspunkter i en annars dyster bild för efterfrågan på apelsinjuice.

När tillväxtmarknadsländer ser sina ekonomier växa kan efterfrågan på apelsinjuice öka. Att köpa apelsinjuiceterminer kan vara ett sätt att delta i den efterfrågan.

Apelsinjuice som en inflationssäkring

Att investera i apelsinjuice är ett sätt att skydda sig mot förlust av köpkraft från inflation. Låga räntor från Federal Reserve och andra centralbanker har skapat spekulativa bubblor i många tillgångsklasser.

Även om mat förblir den mest grundläggande och grundläggande nödvändigheten, har jordbruksråvaror ännu inte upplevt betydande prishöjningar.

Men inflationen har potential att ändra på det. Eftersom apelsinjuice har viktiga näringsämnen, inklusive vitamin C och kalium, kan det vara en livsmedelsvara som får en enorm efterfrågan.

Handla apelsinjuice hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla apelsinjuice hos AvaTrade

AvaTrade är en valutahandels- och contract for difference-mäklare med säte i Dublin, Irland. Genom dess handelsplattformar och mobilappar, erbjuder företaget handel på många olika marknader, inklusive valutor, råvaror, aktieindex, aktier, börshandlade fonder, bitcoin samt obligationerTill AvaTrade .

Handla apelsinjuice hos IG

Även IG erbjuder emellertid handel med apelsinjuice. Till IGs hemsida.

Sätt att handla med apelsinjuice

Traders har flera val när det gäller att handla med apelsinjuice.

Apelsinjuice Futures

Intercontinental Exchange (ICE) erbjuder ett kontrakt på FCOJ som sätter sig i 15 000 pound Frozen Concentrated Orange Juice. Kontraktet löper ut månaderna januari, mars, maj, juli, september och november.

Futures är ett derivatinstrument genom vilket handlare gör hävstångssatsningar på råvarupriser. Om priserna sjunker måste handlare sätta in ytterligare marginal för att behålla sina positioner. Vid utgången avgörs kontrakten fysiskt med leverans.

FCOJ-optioner på terminer

ICE erbjuder också ett optionskontrakt på FCOJ. Optioner är också ett derivatinstrument som använder hävstång för att investera i råvaror. Som med terminer har optioner ett utgångsdatum. Men optioner har också ett lösenpris, vilket är det pris över vilket optionen slutar in the money.

En optionssatsning lyckas endast om priset på FCOJ-terminer stiger över lösenpriset med ett belopp som är större än premien som betalas för kontraktet. Därför måste optionshandlare ha rätt om storleken och tidpunkten för traden i FCOJ-terminer för att dra nytta av sina affärer.

Apelsinjuice ETFer

Dessa finansiella instrument handlas som aktier på börser på samma sätt som aktier.

Det finns emellertid ingen ETF som specifikt investerar i denna råvara.

Kan jag köpa aktier i Apelsinjuiceföretag?

Det är omöjligt att få ren exponering för apelsinjuicepriser genom aktiemarknaden. De flesta apelsinlundar är privatägda.

Hur fungerar CFDer för apelsinjuice?

Ett populärt sätt att investera i apelsinjuice är genom att använda ett derivatinstrument med contract for difference (CFD). CFDer tillåter investerare att spekulera i priset på FCOJ. Värdet på en CFD är skillnaden mellan priset på FCOJ vid köptillfället och dess nuvarande pris. Vissa reglerade mäklare över hela världen erbjuder CFD:er på FCOJ. Kunder sätter in pengar hos mäklaren, som fungerar som en marginal.

Ska jag handla apelsinjuice?

Priserna på apelsinjuice tenderar att vara extremt volatila. För det mesta använder branschaktörer som vill risksäkra sig på apelsinjuiceterminer. Men investerare som vill spekulera i priser på apelsinjuice kan överväga att göra det som en del av en diversifierad korg av råvaror.

Att investera i en korg med råvaror som innehåller apelsinjuice, andra jordbruksråvaror, metaller och energi kan uppnå två mål:

Viktigt: Detta är inte investeringsråd. Vi presenterar ett antal vanliga argument för och emot att investera i denna vara. Vänligen sök professionell rådgivning innan du fattar investeringsbeslut.

Vad är efterfrågan på apelsinjuice?

Även om efterfrågebilden för apelsinjuice har varit svag i USA och västeuropeiska länder, finns det sannolikt fortfarande stor efterfrågan på att priserna på apelsinjuice ska stabiliseras.

Utbudsbilden fortsätter å andra sidan att se bra ut för investerare. De ledande producerande länderna – Brasilien och USA – står inför pågående och till synes oöverstigliga produktionsproblem på grund av väder och sjukdomar.

Riskerna med att handla med denna råvara

Handlare bör dock överväga dessa tre risker med att investera i denna råvara:

Växande oro för fetma och diabetes har satt alla varor med socker i hårkorset för hälsoförespråkare. Apelsinjuice har höga halter av naturligt socker.

Insatser för att utrota trädsjukdomar kan bli framgångsrika. Detta kan leda till större apelsinskördar.

Den globala uppvärmningen kan vara överhypad eller inte orsaken till starkare orkaner. Om lugnare vädermönster återvänder till Florida, kanske citrusindustrin kan byggas upp igen.

Experter har i allmänhet en optimistisk syn på priserna på apelsinjuice på grund av allvarliga utbudsbrister. En expert citerar rekordlåg produktion av apelsin i Florida: ”Det kan vara ganska dåligt – den lägsta sedan omkring 1946. Cirka 70 procent av vad de projicerade går förlorat över hela linjen.” Gene McAvoy, jordbruksexpert, University of Florida

En annan analytiker håller med och konstaterar att marknaden är på kant. Jack Scoville, vice VD för Price Futures Group i Chicago, citerar mycket låga produktionsuppskattningar från Florida Citrus Mutual, en branschorganisation, som skäl till optimism om priser: ”Om skörden är nära så liten, även med den usla [orange juice] efterfrågan och sådana saker kommer vi att ha en chans att driva marknaden upp runt 2 USD [ett pound].”

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

AIMX ETP spårar kryptovalutan IMXs utveckling

Publicerad

den

21Shares Immutable ETP (AIMX ETP) är 100 % fysiskt uppbackad och spårar IMX:s resultat och erbjuder investerare exponering för de växande industrierna spel och digitala samlarobjekt. Immutable är en ledande blockchain-spelplattform som syftar till att revolutionera blockchain-spelupplevelsen genom att säkerställa hög hastighet och prisvärdhet för slutanvändaren, samtidigt som den stoltserar med partnerskap med välrenommerade spelföretag som Ubisoft. 21Shares Immutable ETP erbjuder ett enkelt sätt att dra nytta av nätverkets expansion och innovation.

21Shares Immutable ETP (AIMX ETP) är 100 % fysiskt uppbackad och spårar IMX:s resultat och erbjuder investerare exponering för de växande industrierna spel och digitala samlarobjekt. Immutable är en ledande blockchain-spelplattform som syftar till att revolutionera blockchain-spelupplevelsen genom att säkerställa hög hastighet och prisvärdhet för slutanvändaren, samtidigt som den stoltserar med partnerskap med välrenommerade spelföretag som Ubisoft. 21Shares Immutable ETP erbjuder ett enkelt sätt att dra nytta av nätverkets expansion och innovation.

Fördelar

Optimerad för Blockchain-spel: Genom att utnyttja två innovativa skalningslösningar kringgår Immutable Ethereums begränsningar, vilket ger en sömlös, lågkostnadsmiljö för både utvecklare och spelare. Immutable stärker spelare genom att möjliggöra verkligt ägande av tillgångar i spelet genom NFT:er. Detta säkerställer att användarna har fullständigt ägande över sin spelupplevelse.

Enkelt och bekant: Att lägga till krypto till din portfölj behöver inte vara komplicerat. Investera med din befintliga rådgivare eller mäklarplattform och håll dina tillgångar på ett ställe.

100 % fysiskt uppbackad: 21Shares Immutable ETP är 100 % fysiskt uppbackad av den underliggande IMX, som förvaras i kylförvaring av ett institutionellt förvaringsinstitut, vilket erbjuder ett bättre skydd än depåalternativ som är tillgängliga för enskilda investerare.

Nyckelinformation

Handla AIMX ETP

21Shares Immutable ETP (AIMX ETP) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDAIMX NA
Euronext ParisEURAIMX FR

Produktinformation

Namn21Shares Immutable ETP
Lanseringsdatum9 juli 2024
Emittent21Shares AG
Förvaltningsarvode2,5%

Handelssymboler

KortnamnAIMX
Valor136061214
ISINCH1360612142
ReutersAIMX.S
WKNA4AHQD
BloombergAIMX BW

Fortsätt läsa

Nyheter

Harwood Capital Management samarbetar med HANetf för att lansera sin första UCITS ETF

Publicerad

den

Harwood Capital Management samarbetar med HANetf för att lansera en global aktie-ETF. Harwood är en brittisk kapitalförvaltare som vill använda sina investeringsförvaltnings- och rådgivningstjänster för att skapa betydande avkastning för investerare.
  • Harwood Capital Management samarbetar med HANetf för att lansera en global aktie-ETF. Harwood är en brittisk kapitalförvaltare som vill använda sina investeringsförvaltnings- och rådgivningstjänster för att skapa betydande avkastning för investerare.
  • Detta kommer att vara Harwoods första ETF och kommer att drivas av dess senaste satsning, Goshawk Asset Management. HANetfs white-label-plattform tillåter kapitalförvaltare från hela världen att lansera UCITS-ETFer och krypto- och råvaru-ETCer i Europa med minimala inträdesbarriärer.

HANetf, Europas första och enda oberoende white-label UCITS ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av ETP:er för digitala tillgångar, är glada över att tillkännage sitt partnerskap med Harwood Capital Management för att gemensamt utveckla en ny UCITS ETF i Europa.

Harwood Capital Management är en brittisk baserad kapitalförvaltare etablerad 2003, som syftar till att använda sina investeringsförvaltnings- och rådgivningstjänster för att ge betydande avkastning för investerare. Detta partnerskap lägger grunden för en aktiv UCITS ETF-lansering för att säkerställa att Goshawks strategier är tillgängliga för ETF-investerare.

HANetf är en white-label ETP-leverantör som arbetar med kapitalförvaltare och entreprenöriella företag för att erbjuda differentierade moderna och innovativa produkter till europeiska investerare. HANetf har utfärdat produkter för partners från hela världen, inklusive USA, Kanada, Storbritannien, Europa och Mexiko. HANetf tillhandahåller en komplett operativ regulatorisk distributions- och marknadsföringslösning för att lansera och hantera UCITS ETFer och ETCer kostnadseffektivt och med kortare tid till marknad.

Hector McNeil, medgrundare och co-VD för HANetf, kommenterar: ”Det är fantastiskt att samarbeta med Harwood Capital Management för att lansera en ny UCITS ETF i Europa. På HANetf är vi stolta över vår förmåga att göra det möjligt för kapitalförvaltare från hela världen att lansera nya och innovativa produkter i Europa, med minimala hinder för inträde.

”Europeiska ETF-inflöden nådde 169 miljarder USD 2023, en ökning med 88 procent jämfört med 2022. Medan den amerikanska ETF-marknaden fortfarande är den största, kommer Europa snabbt ikapp, och kapitalförvaltare inser detta. White-label-förfrågningar på HANetf har ökat med 40 procent i år hittills och vi förväntar oss att siffran kommer att fortsätta växa.”

Fortsätt läsa

Nyheter

JPVE ETF en valutasäkrad fond som köper amerikanska värdeaktier

Publicerad

den

JPM Active US Value UCITS ETF - EUR Hedged (acc) (JPVE ETF) med ISIN IE000CQQ22C8 är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska värdeaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Value-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Valutasäkrad till euro (EUR).

JPM Active US Value UCITS ETF – EUR Hedged (acc) (JPVE ETF) med ISIN IE000CQQ22C8 är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska värdeaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Value-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Valutasäkrad till euro (EUR).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,49 % p.a. JPMorgan Active US Value UCITS ETF EUR Hedged (acc) är den enda ETF som följer JPMorgan Active US Value (EUR Hedged)-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

JPMorgan Active US Value UCITS ETF EUR Hedged (acc) är en mycket liten ETF med tillgångar på 2 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 18 januari 2024 och har sin hemvist i Irland.

Möjlighet

Erfaret portföljförvaltningsteam med i genomsnitt 30 års branscherfarenhet

Utnyttja de bästa idéerna från JPMorgans dedikerade tillväxtforskningsteam, förutom grundläggande insikter från över 20 amerikanska aktiekarriäranalytiker, alla med i genomsnitt 20+ års branscherfarenhet

Portfölj

Kombinerar två av JPMorgans beprövade aktiva amerikanska aktiestrategier (tillväxt med stora bolag och tillväxtfördelar), som kombineras för att leverera en diversifierad portfölj av amerikanska tillväxtaktier med underskattad tillväxtpotential över sektorer.

Resultat

Aktivt förvaltad investeringsstrategi som strävar efter att leverera en stilren tillväxtaktieportfölj med en viss grad av marknadskapitalflexibilitet

Investeringsmål

Delfonden strävar efter att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger Russell 1000 Growth Index (Netto Total Return of 30% källskatt på utdelning) (”riktmärket”) genom att aktivt investera främst i en tillväxtstilsorienterad portfölj av amerikanska företag .

Handla JPVE ETF

JPM Active US Value UCITS ETF – EUR Hedged (acc) (JPVE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Borsa Italiana.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURJAVE
SIX Swiss ExchangeEURJAVE
XETRAEURJPVE

Största innehav

NamnISINVikt %
BANK OF AMERICA CORPUS06050510463.49%
Cash and Cash Equivalent3.27%
CHEVRON CORPUS16676410052.84%
BERKSHIRE HATHAWAY INC-CL BUS08467070262.80%
ABBVIE INCUS00287Y10912.07%
EXXON MOBIL CORPUS30231G10222.03%
WELLS FARGO & COUS94974610152.02%
NXP SEMICONDUCTORS NVNL00095387841.82%
CSX CORPUS12640810351.69%
CONOCOPHILLIPSUS20825C10451.69%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

Populära