Följ oss

Nyheter

Tradingmöjligheter med apelsinjuice: Är efterfrågan på tillväxtmarknader tillräcklig?

Publicerad

den

I den här handelsguiden utforskar vi sätten att handla med apelsinjuice, där du kan börja handla med råvaran. Läs vidare för att ta reda på vad experter tycker om apelsinjuice som en råvara på den globala marknaden.

I den här handelsguiden utforskar vi sätten att handla med apelsinjuice, där du kan börja handla med råvaran. Läs vidare för att ta reda på vad experter tycker om apelsinjuice som en råvara på den globala marknaden.

Anledningar till att du kan handla med apelsinjuice

Investerare kanske vill överväga följande anledningar till att investera i apelsinjuice

Satsa på global uppvärmning

Satsa på efterfrågan på tillväxtmarknader

Inflation Hedge

Satsa på global uppvärmning

Ovanliga vädermönster har haft en så förödande effekt på apelsingrödor den senaste tiden. Många forskare tillskriver ökad orkanaktivitet i Florida till den globala uppvärmningen. På samma sätt skyller vissa torkan i Brasilien på en ökning av temperaturerna.

Dessa väderförhållanden har orsakat utbudschocker för odlade apelsiner tidigare och kan göra det igen i framtiden.

Satsa på efterfrågan på tillväxtmarknader

Tillväxtmarknadsländer som Kina och Ryssland har inte konsumerat apelsinjuice så länge som västländer har gjort. Dessa länder har varit överraskande ljuspunkter i en annars dyster bild för efterfrågan på apelsinjuice.

När tillväxtmarknadsländer ser sina ekonomier växa kan efterfrågan på apelsinjuice öka. Att köpa apelsinjuiceterminer kan vara ett sätt att delta i den efterfrågan.

Apelsinjuice som en inflationssäkring

Att investera i apelsinjuice är ett sätt att skydda sig mot förlust av köpkraft från inflation. Låga räntor från Federal Reserve och andra centralbanker har skapat spekulativa bubblor i många tillgångsklasser.

Även om mat förblir den mest grundläggande och grundläggande nödvändigheten, har jordbruksråvaror ännu inte upplevt betydande prishöjningar.

Men inflationen har potential att ändra på det. Eftersom apelsinjuice har viktiga näringsämnen, inklusive vitamin C och kalium, kan det vara en livsmedelsvara som får en enorm efterfrågan.

Handla apelsinjuice hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla apelsinjuice hos AvaTrade

AvaTrade är en valutahandels- och contract for difference-mäklare med säte i Dublin, Irland. Genom dess handelsplattformar och mobilappar, erbjuder företaget handel på många olika marknader, inklusive valutor, råvaror, aktieindex, aktier, börshandlade fonder, bitcoin samt obligationerTill AvaTrade .

Handla apelsinjuice hos IG

Även IG erbjuder emellertid handel med apelsinjuice. Till IGs hemsida.

Sätt att handla med apelsinjuice

Traders har flera val när det gäller att handla med apelsinjuice.

Apelsinjuice Futures

Intercontinental Exchange (ICE) erbjuder ett kontrakt på FCOJ som sätter sig i 15 000 pound Frozen Concentrated Orange Juice. Kontraktet löper ut månaderna januari, mars, maj, juli, september och november.

Futures är ett derivatinstrument genom vilket handlare gör hävstångssatsningar på råvarupriser. Om priserna sjunker måste handlare sätta in ytterligare marginal för att behålla sina positioner. Vid utgången avgörs kontrakten fysiskt med leverans.

FCOJ-optioner på terminer

ICE erbjuder också ett optionskontrakt på FCOJ. Optioner är också ett derivatinstrument som använder hävstång för att investera i råvaror. Som med terminer har optioner ett utgångsdatum. Men optioner har också ett lösenpris, vilket är det pris över vilket optionen slutar in the money.

En optionssatsning lyckas endast om priset på FCOJ-terminer stiger över lösenpriset med ett belopp som är större än premien som betalas för kontraktet. Därför måste optionshandlare ha rätt om storleken och tidpunkten för traden i FCOJ-terminer för att dra nytta av sina affärer.

Apelsinjuice ETFer

Dessa finansiella instrument handlas som aktier på börser på samma sätt som aktier.

Det finns emellertid ingen ETF som specifikt investerar i denna råvara.

Kan jag köpa aktier i Apelsinjuiceföretag?

Det är omöjligt att få ren exponering för apelsinjuicepriser genom aktiemarknaden. De flesta apelsinlundar är privatägda.

Hur fungerar CFDer för apelsinjuice?

Ett populärt sätt att investera i apelsinjuice är genom att använda ett derivatinstrument med contract for difference (CFD). CFDer tillåter investerare att spekulera i priset på FCOJ. Värdet på en CFD är skillnaden mellan priset på FCOJ vid köptillfället och dess nuvarande pris. Vissa reglerade mäklare över hela världen erbjuder CFD:er på FCOJ. Kunder sätter in pengar hos mäklaren, som fungerar som en marginal.

Ska jag handla apelsinjuice?

Priserna på apelsinjuice tenderar att vara extremt volatila. För det mesta använder branschaktörer som vill risksäkra sig på apelsinjuiceterminer. Men investerare som vill spekulera i priser på apelsinjuice kan överväga att göra det som en del av en diversifierad korg av råvaror.

Att investera i en korg med råvaror som innehåller apelsinjuice, andra jordbruksråvaror, metaller och energi kan uppnå två mål:

Viktigt: Detta är inte investeringsråd. Vi presenterar ett antal vanliga argument för och emot att investera i denna vara. Vänligen sök professionell rådgivning innan du fattar investeringsbeslut.

Vad är efterfrågan på apelsinjuice?

Även om efterfrågebilden för apelsinjuice har varit svag i USA och västeuropeiska länder, finns det sannolikt fortfarande stor efterfrågan på att priserna på apelsinjuice ska stabiliseras.

Utbudsbilden fortsätter å andra sidan att se bra ut för investerare. De ledande producerande länderna – Brasilien och USA – står inför pågående och till synes oöverstigliga produktionsproblem på grund av väder och sjukdomar.

Riskerna med att handla med denna råvara

Handlare bör dock överväga dessa tre risker med att investera i denna råvara:

Växande oro för fetma och diabetes har satt alla varor med socker i hårkorset för hälsoförespråkare. Apelsinjuice har höga halter av naturligt socker.

Insatser för att utrota trädsjukdomar kan bli framgångsrika. Detta kan leda till större apelsinskördar.

Den globala uppvärmningen kan vara överhypad eller inte orsaken till starkare orkaner. Om lugnare vädermönster återvänder till Florida, kanske citrusindustrin kan byggas upp igen.

Experter har i allmänhet en optimistisk syn på priserna på apelsinjuice på grund av allvarliga utbudsbrister. En expert citerar rekordlåg produktion av apelsin i Florida: ”Det kan vara ganska dåligt – den lägsta sedan omkring 1946. Cirka 70 procent av vad de projicerade går förlorat över hela linjen.” Gene McAvoy, jordbruksexpert, University of Florida

En annan analytiker håller med och konstaterar att marknaden är på kant. Jack Scoville, vice VD för Price Futures Group i Chicago, citerar mycket låga produktionsuppskattningar från Florida Citrus Mutual, en branschorganisation, som skäl till optimism om priser: ”Om skörden är nära så liten, även med den usla [orange juice] efterfrågan och sådana saker kommer vi att ha en chans att driva marknaden upp runt 2 USD [ett pound].”

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Global X ETFs tillkännager lansering av fyra Kina-relaterade fonder på London Stock Exchange

Publicerad

den

Global X ETFs, den New York-baserade leverantören av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av fyra Kina-relaterade fonder på London Stock Exchange: The Global X China Electric Vehicle and Battery UCITS ETF (CAUT), Global X China Clean Energy UCITS ETF (CCLN), Global X China Cloud Computing UCITS ETF (CCLD) och Global X China Biotech UCITS ETF (CBI0).

Global X ETFs, den New York-baserade leverantören av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av fyra Kina-relaterade fonder på London Stock Exchange: Global X China Electric Vehicle and Battery UCITS ETF (CAUT), Global X China Clean Energy UCITS ETF (CCLN), Global X China Cloud Computing UCITS ETF (CCLD) och Global X China Biotech UCITS ETF (CBI0).

KortnamnISINProduktamnBörs
CAUTIE00094FRAA6Global X China Electric Vehicle and Battery UCITS ETFLSE
CCLNIE000TMA7T63Global X China Clean Energy UCITS ETFLSE
CCLDIE000HU1UG00Global X China Cloud Computing UCITS ETFLSE
CBIOIE0004LIBFM2Global X China Biotech UCITS ETFLSE

Efter flera år av strikta ”noll-Covid”-åtgärder borde Kinas senaste ekonomiska återöppning bidra till att öka landets tillväxtutsikter inom en mängd olika sektorer. Kina spelar en allt viktigare roll inom områden som cloud computing och bioteknik, och med stöd av starkt statligt stöd mognar båda snabbt från spädbarnsstadiet till ledande globala positioner. Till exempel förväntas Kinas hälsovårdssektor vara värd 2,4 biljoner dollar år 2030.[i] Kina leder också vägen när det gäller ren teknik och övergången till förnybara energikällor. Den kinesiska elfordonsmarknaden förväntas nå 10 miljoner enheter per år så snart som 2025.[ii] Investerare som söker starka långsiktiga globala tillväxtutsikter kan överväga att öka sin exponering mot strukturellt välpositionerade kinesiska sektorer.

”Den kinesiska regeringen har flyttat investeringsfokus mot teknik och hållbarhet, vilket skapar viktiga möjligheter för investerare efter den senaste ekonomiska återöppningen”, säger Rob Oliver, chef för affärsutveckling, Europa. ”Jag är stolt över att Global X lanserar dessa viktiga Kina-relaterade fonder på London Stock Exchange och ger europeiska investerare tillgång till några av landets mest lovande tillväxtsektorer.”

Dessa fyra fonder har en kostnadskvot på 0,68 procent. Samtliga dessa börshandlade fonder finns sedan i januari 2022 att handlas på Xetra i Tyskland där de är prissatta i euro.

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetfs medgrundare om användningen av shariaackreditering

Publicerad

den

HANetfs medgrundare och co-VD Hector McNeil besöker Proactives studio i London för att prata med Thomas Warner om användningen av shariaackreditering på ETF-marknaden och utanför. McNeil lyfter fram överlappningen mellan några av kraven för sharia- och ESG-ackreditering och undersöker vad det hela innebär för investerare.

HANetfs medgrundare och co-VD Hector McNeil besöker Proactives studio i London för att prata med Thomas Warner om användningen av shariaackreditering på ETF-marknaden och utanför. McNeil lyfter fram överlappningen mellan några av kraven för sharia- och ESG-ackreditering och undersöker vad det hela innebär för investerare.

Handla ASWE ETF

HANetf Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (ASWE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Amundi stänger tre europeiska fonder på grund av låg efterfrågan

Publicerad

den

Amundi stänger tre europeiska fonder som spårar europeiska aktier, inklusive multifaktor- och vetenskapliga betastrategier bland låga tillgångar under förvaltning (AUM).

Amundi stänger tre europeiska fonder som spårar europeiska aktier, inklusive multifaktor- och vetenskapliga betastrategier bland låga tillgångar under förvaltning (AUM).

Amundi MSCI Europe Ex UK UCTS ETF (AEKK) kommer att avnoteras från Londonbörsen den 20 april innan den likvideras en vecka senare.

Samtidigt kommer Amundi Europe Equity Multi Smart Allocation Scientific Beta UCITS ETF (SMRE) och Amundi iStoxx Europe Multi-Factor Market Neutral UCITS ETF (MKTN) att avnoteras från Deutsche Boerse och Borsa Italiana samma datum.

MKTN, som har 9,2 miljoner euro i AUM, kommer också att avnoteras från Euronext Paris.

”Med tanke på ETFernas små tillgångar och det faktum att styrelsen inte förutsåg ökat investerarintresse och kommersiella utsikter inom en snar framtid, beslutade styrelsen att likvidera ETFerna”, sa Amundi till aktieägarna i ett marknadsmeddelande.

För närvarande har AEKK tillgångar på 5,8 miljoner euro medan SMRE har 4,9 miljoner euro.

Amundi har gjort en rad förändringar i sitt ETF-sortiment de senaste månaderna då man ser ut att effektivisera sitt produktutbud efter förvärvet av Lyxor i januari förra året.

Den franska kapitalförvaltaren har slagit samman flera ETFer eftersom den ser ut att dra nytta av större stordriftsfördelar i sitt försök att skärpa greppet som Europas näst största ETF-emittent.

Dessutom har Europas största kapitalförvaltare börjat placera ETFer i Irland i ett försök att dra fördel av ett förmånligt skatteavtal i USA.

Förutom att lansera ett nytt fondsortiment med hemvist i Irland i maj förra året, planerar Amundi att duplicera sex befintliga ETFer i Dublin och uteslöt inte möjligheten att slå samman ETFer med säte i Luxemburg till Irland i framtiden.

Fortsätt läsa

Populära