Nyheter

Traders tror på fortsatt uppgång för Bitcoin

Publicerad

den

På kryptovalutamarknaden är traders fortsatt positiva till Bitcoin. Deras agerande tyder på att de tror på en fortsatt uppgång för Bitcoin då de numera köper köpoptioner med lösenpris 80 000 USD.

Under fredagen hade köpare köpt mer än 2 000 kontrakt för köpoptionen på 80 000 dollar som förfaller den 30 april, vilket ökar det öppna balansen till 8 476 kontrakt – det högsta bland de optioner som löper ut i april på den dominerande börsen Deribit, enligt webbplatsen Laevitas.

Den öppna balansen har ökat med 4 000 kontrakt de senaste tre veckorna i tecken på fortsatt efterfrågan på den hausseartade satsningen.

Satsar på att Bitcoin stänger över 80 000 USD

Teoretiskt sett satsningen på köpoptioner med ett lösenpris på 80 000 en en satsning på att bitcoinpriset skulle stänga över den nivån vid utgångsdatumet.

En köpoption ger köparen rätten men inte skyldigheten att köpa en underliggande tillgång till ett förutbestämt pris före eller före en viss period. En innehavd säljoption representerar rätten att sälja.

Öppen balans avser antalet kontrakt som handlas men inte regleras med en kvittningsposition.

Lösenpriset 80 000 är också den mest eftertraktade optionen över alla löptider, med en öppen balans på över 15 000 kontrakt, varav 8 476 kontrakt löper ut den 30 april, som tidigare nämnts, och över 3 000 kommer att löpa ut i slutet av maj .

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version