Följ oss

Nyheter

Toppresterande ETP-leverantör når 100 miljoner dollar i förvaltad volym

Publicerad

den

Leverage Shares, den toppresterande ETP-leverantören når 100 MUSD i AUM eftersom investerare vill dra fördel av den tekniska boomen. Leverage Shares, en pionjär på marknaden för kort- och hävstångsbaserade börshandlade produkter (ETP) för enstaka aktier, har passerat 100 miljoner USD i AUM. Enligt FE Analytics dök fyra av Leverage Shares ETP:er upp bland de 10 bästa ETFerna 2020.

Leverage Shares, en toppresterande ETP-leverantör når 100 MUSD i AUM eftersom investerare vill dra fördel av den tekniska boomen. Leverage Shares, en pionjär på marknaden för kort- och hävstångsbaserade börshandlade produkter (ETP) för enstaka aktier, har passerat 100 miljoner USD i AUM. Enligt FE Analytics dök fyra av Leverage Shares ETP:er upp bland de 10 bästa ETFerna 2020.

Företagets ETPer med hävstång efterliknar den dagliga avkastningen för en underliggande aktie multiplicerad med en hävstångsfaktor på +3x, +2x, -1x, -2x och -3x. De ger en hävstångsexponering mot globalt populära namn inklusive Tesla, Amazon, Alibaba, Microsoft, Nio samt FTSE100-aktier, som Vodafone.

Leverage Shares aktiespårande ETPer, så kallade single stock trackers, de första delaktierna, är 100 % fysiskt uppbackade och erbjuder investerare 1:1 exponering mot samma populära aktier till mycket låga avgifter från 0,15 % per år. Investerare kan därför få tillgång till globala aktier – i fraktioner om 5 USD – jämfört med deras vanliga marknadspriser.

ETPerna är noterade på London Stock Exchange, Euronext Paris och Euronext Amsterdam. Investerare kan handla en aktie i sin egen tidszon och valuta (USD, EUR och GBx) utan att betala höga valutaavgifter, även om företaget är noterat någon annanstans.

Dr. Dobromir Kamburov, COO för Leverage Shares kommenterade AUM-tillväxten:

Även om tillväxten av självstyrda investeringar har varit fenomenal, har investerarnas aptit för koncentrerad exponering ökat, särskilt under och efter pandemin. Våra produkter gör det möjligt för investerare över hela Storbritannien och EU att göra riktade affärer och uttrycka sin övertygelse. Genom sin ETP-struktur, till skillnad från att köpa aktier via en börs, kan investerare se på ett företag på kort eller lång sikt utan att riskera att förlora mer pengar än de investerar. Dessutom kan vinster vida överstiga alla höjningar i ett företags aktiekurs om de väljer att dra uppåt. De spårnings-ETP som vi nyligen lanserade, en första i sitt slag, utökar användningen av ETP-ramverket och liberaliserar tillgången till fraktionerad handel för alla investerare.

Vi ser fram emot att rulla ut ytterligare innovativa produkter under de kommande månaderna.

Handla Leverage Shares produkter

Leverage Shares produkter kan handlas genom till exempel IG, men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel  DEGIRO. Vidare handlas Leverage Shares Single Stock ETPs på Euronext Amsterdam och Euronext Paris.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.