Följ oss

Nyheter

TLT ETF långa amerikanska statsobligationer

Publicerad

den

iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (NasdaqGM: TLT ETF) spårar ett marknadsviktat index av obligationer utfärdade av US Treasury med återstående löptid på 20 år eller mer.

iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (NasdaqGM: TLT ETF) spårar ett marknadsviktat index av obligationer utfärdade av US Treasury med återstående löptid på 20 år eller mer. TLT har en årlig förvaltningskostnad på 0,15 procent.

Denna ETF skiljer sig från iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (NYSEArca: AGG ETF) som investerar i hela den amerikanska obligationsmarknaden. TLT investerar i obligationer med samma löptider, men enbart i amerikanska statsobligationer.

TLT Factset Analytics Insight

TLT fångar effektivt den andra änden av Treasury-kurvan i ett likvidpaket. TLT är exklusivt innehav av obligationer med mer än 20 års löptid och är mycket känsligt för långsiktiga ränteförändringar. Fonden ändrade sitt underliggande index från Barclays US 20+ Year Treasury Bond Index till ICE US Treasury 20+ Year Index den 31 mars 2016. Denna förändring förändrade inte fondens exponering på ett meningsfullt sätt. TLT är ett utmärkt val för investerare som vill ha en långvarig exponering för statskassan.

Varför TLT?

  1. Exponering för långa amerikanska statsobligationer
  2. Riktad tillgång till ett specifikt segment av den amerikanska finansmarknaden
  3. Använd för att anpassa din exponering för statsobligationer

Investeringsmål

IShares 20+ Year Treasury Bond ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av amerikanska statsobligationer med återstående löptider över tjugo år.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för ICE U.S. Treasury 20+ Year Index (”underliggande index”). Fonden investerar vanligtvis minst 90% av sina tillgångar i obligationerna i det underliggande indexet och minst 95% av sina tillgångar i amerikanska statsobligationer. Det underliggande indexet mäter utförandet av det amerikanska statskassans skyldigheter som har en återstående löptid som är större än eller lika med tjugo år.

Handla TLT ETF

iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (NasdaqGM: TLT) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

AvaTrade erbjuder handel i TLT ETF i form av CFDer vilket också eToro gör.

Största innehav

NamnKortnamn% vikt
United States Treasury Bonds 1.88%N/A10.82%
United States Treasury Bonds 2.88%N/A5.98%
United States Treasury Bonds 3.13%N/A5.43%
United States Treasury Bonds 3%N/A5.40%
United States Treasury Bonds 2%N/A4.69%
United States Treasury Bonds 3.38%N/A4.67%
United States Treasury Bonds 2.5%N/A4.54%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.