Följ oss

Nyheter

Teknisk analys av XACT BULL och BEAR vecka 22 2015

Publicerad

den

Teknisk analys av XACT BULL och BEAR vecka 22 2015

Denna vecka kan vi tacka Ingemar Carlsson har tittat på XACT BULL och XACT BEAR, han bjuder på en teknisk analys av XACT BULL och BEAR vecka 22 2015.

XACT Bear

XACT Bear steg till 93,30 kronor som högst i det att index var ned till 1 558 samma dag. När index sedan vände uppåt tog sig BEAR nedåt stegvis via stödnivån 90,00 kronor. Nu är det dags för stödet vid 84,00 kronor som testas och gav 83,90 kronor som lägst under onsdagen (27 maj). När vi får en stängningskurs under 84,00 kronor öppnar det för en fortsättning ned till stödnivåerna 81,00 kronor och 78,00 kronor.

Den 27 april när index satte rekordet vid 1 720 var BEAR ned till 84,40 kronor som lägst och testade stödet vid 81,00 kronor en första gång. Vi får nu närmast se om detta stöd håller för ett nytt test eller om vi får inrikta oss på 78,00 kronor under juni månad. (IC)

nordnet-up
avanza_button

När du klickar på en av symbolerna kommer du att lämna ETFSveriges hemsida. ETFSverige ansvarar ej för innehållet på några andra hemsidor än sådana som ETFSverige från tid till annan självständigt driver och tillhandahåller.


XACT Bull

XACT Bull inleddes den aktuella uppgången från stödnivån 312 kronor den 7 maj. Lägsta notering den dagen blev 312,10 kronor. Under onsdagen (27 maj) fick vi en ny toppnotering i denna uppgång vid 346,15 kronor. det handlar nu närmast om ett test av motståndet vid 348 kronor. Uppgången de senaste två veckorna har varit tvekande men uppgången har ändå lyckats krypa framåt och uppåt, vilket i sig är en styrka men då index lyfter med kraft under en längre tid blir marknaden försiktigare ju mer tid som förbrukas.

Signalerna är positiva och vi inriktar oss på mer på uppsidan. I och med att det handlar om sista fasen av en mer långsiktig uppgång är vi mycket försiktiga med att sätta upp förväntningarna för högt. Vi tar i stället små steg och tolkar utvecklingen löpande för att se hur långt det hela kan hålla.

Om det nu finns några normala tillstånd på börsen så kan ett sådant vara att BULL är på väg till 375 kronor under sommaren. Som alternativ har vi att det hela kan avbrytas i förtid och att det hela kan rulla på och passera det ”normala”. På vägen ligger då motstånden vid 348 kronor, 357-360 kronor och 366 kronor. Alla viktiga i sig och varje nivå måste passeras för att vi ska kunna räkna med nästa högre nivå. (IC)

nordnet-up
avanza_button

När du klickar på en av symbolerna kommer du att lämna ETFSveriges hemsida. ETFSverige ansvarar ej för innehållet på några andra hemsidor än sådana som ETFSverige från tid till annan självständigt driver och tillhandahåller.

Ingemar Carlsson på Tendens, en av Sveriges mest namnkunniga tekniska analytiker gav under veckan en kort uppdatering på sin syn på XACT Bull och XACT BEAR. Ingemars analyser publiceras varje vecka dels i hans nyhetsbrev, 

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.